flagAustralië

Voyager-zanger Daniel Estrin begint in een levensgrote auto die op het podium staat. Bij het eerste refrein staat hij recht en nadien klimt hij eruit, waarna hij begint rond te bewegen op het poidum en de vier andere muzikanten die in elke hoek terug te vinden zijn. Promise zal geen prijzen voor beste song winnen, maar is een oerdegelijke poprocksong die geheid kans maakt op een goede notering. Daniel speelt Rapunzel-gewijs flink met zin lange haren, wat een leuke visuele gimmick oplevert die niet wordt uitgebuit. Ook de gitaarsolo wordt erg mooi in beeld gebracht. Een stijlvolle afsluiter van deze halve finale, na een licht aarzelende vocale start die nadien ruimschoots wordt goedgemaakt.

Na het laatste optreden openen de presentatrices de telefoonlijnen, waarna, opvallend genoeg, een polonaise wordt ingezet met de kandidaten. Gustaph krijgen we helaas niet te zien. Dan is het tijd voor de traditionele overzichten van de songs en pauzeacts. Eerst een dansact opgeleukt door onder meer ex-Songfestivalzangeres Maria Yaremchuk (Oekraïne 2014). Nadien is er een dragqueenact gevoerd door drie artiesten in identieke outfits als de presentatrices op de tonen van verschillende songs, waaronder de Australische van 2018, We Got Love van Jessica Mauboy.

We zien nog een filmpje van vier Liverpoolse kinderen die een rondleiding achter de schermen krijgen en iets te enthousiast reageren. Vervolgens krijgen we live optredens van de Spaanse, Oekraïense en Britse inzendingen te zien, terwijl we morgen enkel korte stukjes krijgen aangevuld met gesprekjes tussen de betreffende kandidaten en de presentatoren. De reeds geplaatste inzendingen bespreken we in onze liveblogs van vrijdag en zaterdag. Hiermee ronden we dit liveblog van de generale repetitie af.

Advertentie