Rewind

REWIND

Vanaf morgen: Songfestival.be Rewind

De woelige Songfestivalperiode 2020 zit erop, en de komende maanden dreigt een gapende leegte voor fans van de wedstrijd die, door het uitblijven van een echte wedstrijd dit jaar, groter is dan ooit. Songfestival.be hoopt het leed te verzachten.

De komende maanden duiken we in de rijke geschiedenis van het Eurovisiesongfestival. Twee keer per week stellen we in een nieuw artikel een andere editie voor. Naast herinneringen ophalen en/of bijleren over Songfestivals van vroeger en nu, organiseren we ook een stemming. Al onze lezers mogen hun top tien samenstellen en doorgeven, en die worden allemaal opgeteld. De rangschikking van onze eigen stemming anno 2020 wordt samengevoegd met de rangschikking van het echte Songfestival van toen. Welk land en lied krijgen de 12 punten van Songfestival.be? Blijft de oorspronkelijke winnaar overeind, of stoten jullie hem van de troon?

64 afgelopen edities

Op maandag- en donderdagochtend vissen we steeds een oude Songfestivaleditie op. De 64 afgelopen edities worden tussen mei en december 2020 allemaal overlopen, kriskras door elkaar. Ook de hierboven aangekondigde stemming opent dan onmiddellijk. Die loopt tot de daaropvolgende dinsdag- of vrijdagavond, 21.00 uur ’s avonds. Op woensdag- en zaterdagochtend maken we telkens de winnaar bekend op onze Facebookpagina. Je zult ook alle stemmingen volledig kunnen bekijken en jouw punten vergelijken met die van anderen. Alle resultaten van onze stemmingen worden ook gebundeld in een handig document dat jullie zullen kunnen volgen.

Morgen, donderdag 21 mei, steken we alvast van wal met het ESF 2017! Behoudt Blanche haar vierde plek en Salvador Sobral de twaalf punten van de lezers van Songfestival.be? Dat beslissen jullie vanaf morgenochtend, en vanaf dan iedere maandag en donderdag.

Advertentie