Rotterdam 2021

ROTTERDAM 2021

Eerste repetitie Hooverphonic in Rotterdam op 9 mei

Zondag 9 mei 12.00 uur wordt een belangrijk moment voor zowel Belgische Songfestivalfans als de delegatie: op dat exacte ogenblik start de eerste repetitie van Hooverphonic in de Ahoy in Rotterdam.

Zoals elk jaar het geval is, mag elk deelnemend land twee keer repeteren, eerst gedurende dertig minuten, nadien twintig. De eerste repetitie voor Alex Callier, Raymond Geerts en Geike Arnaert vindt dus plaats op zondag 9 mei tussen 12.00 en 12.30 uur. Tussen 13.55 en 14.15 vindt de zogenaamde Press Meet & Greet plaats, waarbij de internationale geaccrediteerde pers vragen kan stellen aan onze kandidaten.

Rotterdam Live

Drie dagen later, op woensdag 12 mei, gaat de tweede repetitie door. Tussen 15.35 en 15.55 uur geeft ons trio (hopelijk) opnieuw het beste van zichzelf in de Ahoy. Een goed uur later volgt een persconferentie van eveneens twintig minuten. Vervolgens komt Hooverphonic pas weer aan de bak tijdens de generale repetities voor de eerste halve finale, die op maandag 17 mei doorgaan, vanaf 15.00 en 21.00 uur. De tweede generale repetitie is de belangrijkste omdat de jury’s, die voor vijftig procent van het eindtotaal meetellen, op basis van die optredens hun punten bepalen.

Ondanks de corona-omstandigheden zal ook dit jaar Songfestival.be weer aanwezig zijn op de Songfestivallocatie om verslag uit te brengen van het reilen en zeilen voor en achter de schermen. Meer over onze (live) verslaggeving vanuit Rotterdam lees je binnenkort op onze website. Het volledige repetitieschema voor het Songfestival 2021 kun je hier uitpluizen.

Advertentie