Stockholm 2016

STOCKHOLM 2016

Bekende en opmerkelijke kandidaten in Zwitserse selectie

SRF, de Duitstalige omroep van Zwitserland heeft de inschrijvingen van hun jaarlijkse internetselectie afgesloten. Ze ontvingen 166 inzendingen. Zoals steeds wagen er weer een heleboel buitenlandse artiesten hun kans, waaronder twee Belgen. Ook twee ex-deelnemers aan het songfestival stuurden een liedje in. Er zijn zelfs enkele grappenmakers die hopen op een ticket richting Stockholm.

De twee bekende namen met ervaring op het Eurovisiesongfestival zijn Barbara Berta, die in 1997 voor Zwitserland deelnam, en Omar Naber, in 2005 de Sloveense kandidaat in Kiev. De buitenlandse inzendingen komen van overal, bijvoorbeeld uit Australië, Finland, Griekenland, Rusland, Litouwen en de Verenigde Staten. Er zijn drie artiesten uit Nederland die zich hebben aangemeld: Reitse Giesbers, Jamin Peral en de band Rectum Raiders. Tussen al dat geweld vallen de namen op van Axel Lane, een man uit Kortrijk die een liedje met de titel Anywhere the Wind Blows instuurde en die van Maria Chirstina uit Bornem. Vorig jaar probeerde ze het ook al eens met een rapnummer, nu zet ze in op een echte dancesong.

Omdat zo goed als iedereen een song kan insturen via de internetselectie van SRF zien grappenmakers hun kans schoon om ook mee te doen. Meest opmerkelijke act is vast en zeker de groep Inge & The TritoneKings. De 94-jarige Inge zingt het heavy metal nummer Trümmer en is de ster in een knotsgekke videoclip:

 

play

 

Vanaf 2 november kan er gestemd worden op alle inzendingen. Tien gelukkigen zullen doorstoten naar de volgende ronde. RTS (Franstalige omroep) en RSI (Italiaanse omroep) voegen daar in totaal nog negen inzendingen aan toe (zes van RTS, drie van RSI). Een jury kiest uiteindelijk zes kandidaten die het tegen elkaar mogen opnemen tijdens de grote nationale finale op 13 februari.

Advertentie