Montenegro

MONTENEGROSTOCKHOLM 2016

Montenegro stuurt Highway naar songfestival 2016

We kennen al twee deelnemers voor het Eurovisiesongfestival van volgend jaar. Naast de Nederlandse is nu ook de kandidaat van Montenegro bekend. Het land stuurt in mei 2016 de groep Highway naar Zweden.

Een professionele jury van omroep RTCG mocht de kandidaat van Montenegro aanduiden. De keuze viel op de groep Highway. Bandleden Petar Tošić, Marko Pešić en Luka Vojvodić raakten bekend dankzij hun deelname aan de talentenjacht X-Factor Adria. Hun allereerst single kwam deze zomer uit. Met welk liedje Highway Montenegro zal vertegenwoordigen is nog niet bekend gemaakt.

De deelname van Montenegro aan het songfestival in Stockholm was een tijdje onzeker omdat omroep RTCG zich vragen stelde bij de resultaten van 2015. De EBU verklaarde de punten van de Montenegrijnse vakjury namelijk ongeldig en liet ze niet meetellen. RTCG eiste duidelijkheid. Die hebben ze dus blijkbaar gekregen.

Dit jaar behaalde Knez de dertiende plaats op het songfestival, de beste plaats ooit voor het land. Zouden de jongens al tips gevraagd hebben aan de man? Op de Facebookpagina van Highway is te zien hoe ze Knez ontmoetten.

Sa Knezom:D

Geplaatst door Highway op woensdag 27 mei 2015

Advertentie