Stockholm 2016

STOCKHOLM 2016

Rusland, Australië en Oekraïne winnen ‘Marcel Bezençon Award’

Naar jaarlijkse gewoonte werden de Marcel Bezençon Awards uitgereikt tijdens het finaleweekend van het songfestival. Rusland, Australië en Oekraïne waren ook in deze stemming de favorieten.

De Marcel Bezençon Awards werden voor het eerst uitgereikt tijdens het songfestival van 2002. Ze werden in het leven geroepen door de Zweed Christer Björkman en zijn vernoemd naar Marcel Bezençon die het songfestival bedacht heeft. De top drie van deze editie – Oekraïne, Australië en Rusland – ging elk aan de haal met een prijs.

Sergey Lazarev won de Press Award, een prijs die wordt toegekend door de stemmen van alle geaccrediteerde leden van de pers. De Composer Award ging naar David Musumeci en Anthony Egizii, de componisten van het Australische lied Sound of Silence van Dami Im. Componisten van de deelnemende landen beoordeelden de Australische inzending als de meest originele en beste compositie.

Tot slot mocht Jamala uit Oekraïne ook nog een prijs in ontvangst nemen. Zij won de Artist Award, een prijs voor de beste artiest, gestemd door de aanwezige commentatoren.

 

Advertentie