San Marino

SAN MARINOSTOCKHOLM 2016

San Marino: Serhat stelt song en videoclip voor op 9 maart

De delegatie van San Marino nodigt op woensdag 9 maart de pers uit om kennis te maken met hun songfestivalinzending voor het komende festival in Zweden. Zanger Serhat en zijn team stellen de song én videoclip voor in een hotel in Parijs.

Woensdagnamiddag weten we met welk liedje Serhat, een Turkse zanger en televisiepresentator, San Marino zal vertegenwoordigen op het songfestival. Ze pakken het alvast groots aan. Manfred Thierry Mugler (links op de foto), die in het verleden al samenwerkte met Beyoncé en George Michael, is het creatief brein achter de inzending van de ministaat. Hij regisseerde de officiële videoclip van Serhat’s liedje en zal ook de podium-act van de man verzorgen.

The first backstage picture of Serhat's official video for ESC 2016 #Serhatofficial #SanMarino #Eurovision #esc2016 #cometogether #Stockholm #Sweden For details: www.serhatofficial.com

Geplaatst door Serhat op zondag 28 februari 2016

 

Er is niet veel geweten over de song van San Marino. Er is alvast Belgische inbreng. De Turkse zanger nam zijn song op in de Brusselse studio Piste Rouge. De Turk Olcayto Ahmet Tugsuz is verantwoordelijk voor de muziek, maar het arrangement werd dan weer verzorgd door een Fransman, Cyril Orcel, die voornamelijk in België en de Verenigde Staten actief was binnen het klassieke genre. De Belgisch-Afrikaanse muzikant Guy Waku zal ook het lied verder onder handen nemen.

Serhat 1

Advertentie