Stockholm 2016

STOCKHOLM 2016

Smajling Swedes eerste naam voor Zweedse voorronde

Melodifestivalen 2016 heeft zijn eerste kandidaat. De groep wist Svensktoppen Nästa niet te winnen. Normaal gezien krijgt de winnaar van deze talentenjacht een ticket voor Melodifestivalen, maar daar dacht het team achter de Zweedse voorronde anders over.

De jongens van Smajling Swedes mogen dus van geluk spreken dat ze mogen deelnemen aan de songfestivalvoorronde, want eigenlijk had Michael Fannon Svensktoppen Nästa gewonnen. Uiteindelijke besliste de jury onverwachts om Fannon niet te selecteren. Een Zweedse journalist heeft daar zo zijn bedenkingen bij: ‘Ik snap dat het team achter Melodifestivalen een zo goed mogelijke show willen maken, maar Svensktoppen Nästa is de enige kans voor het publiek om een kandidaat te selecteren voor de voorronde. Daar heeft omroep SVT nu een stokje voor gestoken, dat is belachelijk”, schrijft Louis Alfredsson.

Michael Fannon gaat proberen om via ‘de normale procedure’ een plaatsje te bemachtigen in Melodifestivalen. Smajling Swedes moet nu op zoek naar een geschikte song voor de voorronde. Ze namen aan Svensktoppen Nästa deel met de song Goosebumps, maar dat lied mogen ze niet insturen.

Advertentie