STOCKHOLM 2016

Diskwalificatie in Zwitserse finale

De Duitstalige Zwitserse zender SRF zoekt samen met de zijn Franstalige en Italiaanstalige collega’s, respectievelijk RTS en RSI, naar een kandidaat die Zwitserland mag gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2016. De finalisten die nog in de running zijn, zijn nu bekend. Oorspronkelijk zat Stéphanie Palazzo in de race, maar zij werd gediskwalificeerd. Groep Kaceo neemt haar plaats in.

19 kandidaten traden gisteren aan in de hoop een ticket te bemachtigen voor Zwitserse finale van Die Grosse Entscheidungsshow 2016. De finalisten werden gekozen door een panel van experten, die onder meer de podiumprésence en zangkwaliteiten van de kandidaten onder de loep nam. Na acht uur delibereren werden volgende finalisten gekozen:

Bella C – Another World
Kaceo – Disque d’or
Vincent Gross – Half A Smile
Stanley Miller – Feel The Love
Rykka – The Last Of Our Kind
Theo – Because Of You

Stéphanie Palazzo was één van de gelukkigen, maar de organisatie haalde haar song uit de race. Haar song werd al in 2013 uitgebracht, weliswaar in een andere taal. Groep Kaceo, die tweede werd in de selectie van RTS, krijgt nu dus toch een ticket voor de finale.

De Belgische deelnemer Loic Schumacher en spring-in-het-veld Stéphanie Sandoz konden helaas geen ticket voor de finale weten te bemachtigen. De finale van Die Grosse Entscheidungsshow 2016 zal plaatsvinden op 13 februari.

 

Advertentie