Top 250 2023

TOP 250 2023

Stemming ‘ESC Top 250’ van 2023 officieel geopend!

Je kan vanaf nu stemmen voor de Eurovision Top 250 van 2023! Het is opnieuw tijd om uit de rijke geschiedenis van het Eurovisiesongfestival jouw ultieme top tien samen te stellen. Vanaf vandaag 13 november 12.00 uur tot en met 10 december 12.00 uur kan je jouw favoriete Songfestivalliedjes insturen. Dit jaar zal de volledige ESC Top 250 worden uitgezonden op 31 december bij onze vrienden van EFR12 Radio.

Wil je meteen stemmen? Klik dan hieronder:

ESC 250: STEM HIER

Hoe werkt de stemming?

Om te kunnen stemmen, moet je met een geldig account inloggen op onze website. Je inzendingen selecteren, kan je door gebruik te maken van de verschillende zoekfuncties. Je kan vrij zoeken in het systeem en eens je je favoriete nummer gevonden hebt, klik je op bevestigen en het nummer komt daarop automatisch op de eerstvolgende vrije plaats in je top tien bovenaan het scherm.

Mocht je nu per ongeluk de nummers in een verkeerde volgorde gezet hebben, dan is er geen reden tot paniek! Je kan ze achteraf nog van plaats wisselen door op de titel van het nummer te gaan staan en dat te verslepen naar de correcte plaats.

Pas als je echt tevreden bent met je persoonlijke lijst, klik je op versturen. Wat stemmen nog leuker maakt, is je lijst delen met iedereen. Post je keuze op sociale media en vergeet ons niet te taggen en de hashtag #ESC250 te gebruiken!

Stemmen kan maar 1 keer

Zorg dat je zeker bent van de tien nummers die je gekozen hebt, want na het insturen kan je niets meer aanpassen en ook niet opnieuw stemmen. Als organisator controleren we ingekomen stemmen op onregelmatigheden en grijpen in waar nodig.

Uitzending op 31 december 

Om de volledige ESC Top 250 te ontdekken, moet je op 31 december naar EFR 12 Radio luisteren. Dit jaar zal de enige echte hitlijst van het Songfestival op deze online radiozender te horen zijn. Als Belgische website is het een hele eer om met een radiostation uit ons buurland Franrijk samen te werken.

Chanel of opnieuw Loreen?

De ESC Top 250 van 2022 eindigde met een spannende plottwist. Voor het eerst sinds 2012 kende de lijst een nieuwe nummer één. Niet Loreen, maar Chanel belandde op de eerste plaats. Het is nu al uitkijken naar de strijd om de nummer één.

Hoe spannend die strijd zal verlopen, bepalen jullie. Denk dus goed na over de tien nummers die je in je lijst zet. We merken dat de stemmen elk jaar dichter en dichter bij elkaar liggen, dus alles kan!

Vier weken tijd om te stemmen

Voor de zevende keer mogen wij van de Belgische website Songfestival.be deze unieke stemming organiseren. Keer op keer ontvangen we een record aantal stemmen en dat willen we dit jaar natuurlijk opnieuw verbreken. Net als vorig jaar zijn er vier weken waarin je kan stemmen op jouw favoriete nummers.

Via deze link kom je op onze stempagina terecht.

Advertentie