Turijn 2022

TURIJN 2022

Georgië stuurt circusgroep naar Songfestival in Turijn

Zomaar uit het niets maakt Georgië bekend dat ze volgend jaar niet voor een boze schreeuwende meneer kiezen maar voor een gezellige circusgroep. Circus Mircus is een collectief van drie, die met de lokale circusacademie zijn gestopt omdat ze naar eigen zeggen niet goed genoeg waren. Deze groep is naast de Belgische deelnemer de tweede bekendgemaakte kandidaat voor het Songfestival 2022.

Iedereen kan zich Rotterdam 2021 nog wel herinneren en al zeker de inzending uit Georgië. Geheimzinnige man die eigenlijk zelf niet zo goed wist wat hij moest komen doen op dat grote podium. Nu lijkt het erop dat het voor 2022 al een even vreemde keuze is geworden: Circus Mircus.

Wie zijn ze? 

Circus Mircus werd eind 2020 opgericht in Tbilisi, Georgië door drie drop-outs van de plaatselijke circusacademie. ‘We waren niet goed genoeg, waarschijnlijk de slechtste van de crew, daarom werden we vrienden’, zo wordt in een van hun zeldzame interviews gezegd. Ondanks dat ze de academie verlieten, hielden ze niet op het publiek te vermaken door in minder dan een jaar tien muziekvideo’s uit te brengen. ‘We groeiden uit tot een beweging en werden op onze reis vergezeld door professionals uit verschillende vakgebieden’. Op zichzelf uniek, Circus Mircus omvat talloze genres, die op een ingewikkelde manier de innerlijke wereld en de levenservaring van elk bandlid weerspiegelen. De hoeksteen van hun filosofie ligt in het volledig negeren van muzikale kaders.

Bekijk hier hun meest recente video:

Advertentie