Turijn 2022

TURIJN 2022

Vanavond: Jérémie Makiese ontmoet 27 concurrenten op ‘Eurovision in Concert’

Deze avond treden 28 van de 40 deelnemers aan het komende Songfestival op tijdens de populaire preparty Eurovision in Concert in Amsterdam. Belgische kandidaat Jérémie Makiese ontmoet er zijn concurrenten, waaronder de Nederlandse kandidate S10, die een thuismatch speelt.

Dit Songfestivalseizoen zijn er weer échte (en geen digitale) preparties. Op zulke concerten en feestjes komen verschillende kandidaten hun nummer presenteren aan de fans en het bredere publiek. De evenementen in Barcelona, Londen en Tel Aviv zijn al achter de rug. Nu is het de beurt aan Amsterdam. Maar liefst 28 deelnemers zingen hun liedje tijdens Eurovision in Concert in AFAS Live. Kalush Orchestra, de act uit Oekraïne, werd als allerlaatste toegevoegd aan de line-up.

Deze acts treden vanavond op:

 1. Ronela Hajati (Albanië)
 2. Jérémie Makiese (België)
 3. Brooke (Ierland)
 4. Intelligent Music Project (Bulgarije)
 5. S10 (Nederland)
 6. OCHMAN (Polen)
 7. Monika Liu (Litouwen)
 8. Emma Muscat (Malta)
 9. Mia Dimšić (Kroatië)
 10. The Rasmus (Finland)
 11. Chanel (Spanje)
 12. WRS (Roemenië)
 13. We Are Domi (Tsjechië)
 14. Citi Zēni (Letland)
 15. Vladana (Montenegro)
 16. Sam Ryder (Verenigd Koninkrijk)
 17. Stefan (Estland)
 18. LUM!X Feat. Pia Maria (Oostenrijk)
 19. Malik Harris (Duitsland)
 20. Systur (IJsland)
 21. Sufwoolfer (Noorwegen)
 22. Rosa Linn (Armenië)
 23. Alvan & Ahez (Frankrijk)
 24. Cornelia Jakobs (Zweden)
 25. LPS (Slovenië)
 26. Zdob şi Zdub & Frații Advahov (Moldavië)
 27. Reddi (Denemarken)
 28. Kalush Orchestra (Oekraïne)

Tussendoor treden enkele Nederlandse Songfestivalcoryfeeën op. Maggie MacNeal (1974 & 1980), Linda Wagenmakers (2000), Getty Kaspers (Teach-In, 1975) en Marga Bult (1987) brengen nogmaals hun Eurovisieliedjes. De Songfestivalwinnares van 2012, Loreen, maakt met Euphoria het feestje compleet. Goed nieuws voor late beslissers: er zijn nog tickets te koop.

Van Londen naar Amsterdam

Belgische kandidaat Jérémie Makiese was een van de eerste aangekondigde namen. Het zal zijn tweede live-optreden van Miss You worden. 3 april was hij al van de partij op de London Eurovision Party. Nieuwsgierig hoe dat klonk? Bekijk zijn optreden op YouTube. Na Amsterdam keert de zanger terug naar België om er op te treden tijdens de finale van The Voice Belgique, de talentenjacht die hij zelf won. Daarna volgen er nog optredens in Madrid. Om nadien volledig te focussen op het Eurovisiesongfestival in Turijn.

Advertentie