Kiev 2017

KIEV 2017UNCATEGORIZED

RTBF: “Plagiaatclaims ‘City Lights’ zijn storm in glas water”

Een storm in een glas water. Daarmee vergelijkt de Waalse omroep RTBF de plagiaatclaims die hier en daar zijn geuit tegen de Belgische songfestivalinzending City Lights. De omroep doet dat op haar eigen website.

City Lights werd door sommigen vergeleken met Eclat, een lied van de Frans-Canadese zangeres Alexe Gaudreault. Van haar kant is niets vernomen over mogelijk plagiaat, laat de RTBF weten. Eclat kun je hieronder beluisteren:

play

Leslie Cable, dit jaar het Belgische delegatiehoofd op het songfstival, trekt zich niet veel aan van de aantijgingen: “Dit gebeurt elk jaar op het songfestival. Ook bij Laura Tesoro en Loïc Nottet waren er gelijkaardige beschuldigingen“, zegt ze aan de RTBF.

Stukjes

Ook Pierre Dumoulin, de componist van City Lights wordt aan het woord gelaten: “Het is logisch dat er gelijkenissen zijn in de melodie zoals we die vinden in wel een miljoen andere songs. Op deze manier kunnen we eindeloos veel stukjes van liedjes verbinden aan andere stukjes.”

Indien er  een formele klacht van plagiaat was ingediend, zou platenmaatschappij PIAS muzikologen aanspreken om de liedjes te vergelijken, op basis van hun structuur en hun doel. Maar er zijn helemaal géén officiële klachten binnen gekomen.

Advertentie