Voorrondes 2020

VOORRONDES 2020

Namen voor voorronde ‘Melodifestivalen’ bekend

Sveriges Radio heeft vandaag de namen bekendgemaakt van de artiesten die deel zullen nemen aan P4 Nästa, de officieuze voorronde voor Melodifestivalen. De winnaar krijgt een ticket aangeboden voor de Zweedse voorronde voor het Songfestival en maakt zo dus kans om ook naar het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam of Maastricht te mogen.

De acht artiesten zijn geselecteerd tijdens 25 regionale selecties die de voorbije maanden gehouden zijn in hetzelfde aantal districten van Sveriges Radio P4. Maar liefst 1.260 liedjes werden ingestuurd. Ieder district nomineerde hun winnaar. Een door de radiozender samengestelde jury hield na ongetwijfeld veel luisteren, opnieuw luisteren en discussiëren van die 25 inzendingen 8 liedjes over.

Finale

Die 8 nemen deel aan de finale, die op 24 augustus gehouden wordt in Linköping. Een nieuwe jury en het radiopubliek van P4 kiezen uiteindelijk de winnaar. Zijn of haar lied zal regelmatig op de radio gespeeld worden. Dit concept kennen we in België ook wel als De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. De winnaar wordt, ongeveer zoals sinds vorig jaar bij Sanremo het geval is met de nieuwelingen die het later tegen de gevestigde waarden op kunnen nemen, een plaats geboden in Melodifestivalen. Zo maakt die dan ook kans om naar het grote Songfestival te gaan.

Vier minuten

Anders in P4 Nästa dan in Melodifestivalen en in het Songfestival mogen 8 mensen op het podium staan en mogen de liedjes 4 minuten duren. Vooraf opgenomen muziek is toegestaan, maar er moet minstens één instrument live bespeeld worden.

Kanshebbers

De acht geselecteerde kanshebbers zijn, samen met de titel van hun liedje, de volgende:

Faith Kakembo – Through Fire and Rain
Hildur Höglind – Further Apart
Hufo Andersson – Lovenote
Amanda Asa – Gå hem
Zulueta – King of the Ocean
Tova Glyt – No Ordinary Girl
Tim Lööv – All I Need Is You
Browsing Collection – Oh No

Advertentie