You’re A Vision

YOU’RE A VISION

Wat is de ‘You’re A Vision Award’?

Na afloop van de finale van het Eurovisiesongfestival 2023 opent de stemming van de You’re A Vision Award. Maar wie of wat bekronen we nu eigenlijk met die officieuze prijs?

Simpel uitgelegd: de You’re A Vision Award bekroont de opvallendste outfit op het Songfestival. Dat doen we om de creativiteit en diversiteit van de liedjeswedstrijd te vieren. De naam van de award heeft een dubbele betekenis. Enerzijds benadrukt ‘You’re a vision’ het gezien worden, anderzijds klinkt die slogan fonetisch als ‘Eurovision’. Met andere woorden: gezien worden op het Eurovisiesongfestival.

Op wie moet je stemmen?

De You’re A Vision Award gaat elk jaar naar de kandidaat die jou, dankzij de outfit die de artiest droeg, opgevallen is. Wat nu net opvallend is, dat bepalen de stemmers zelf. Dat kan gaan van een bloedmooi, maar eenvoudig kostuum tot een vuurspuwende jurk. Welke outfit is jou bijgebleven, wie liep in de kijker? Dáár draait de You’re A Vision Award om.

Stemming opent 14 mei

Alles kan en alles mag namelijk op het Songfestival. De You’re A Vision Award zet die inspirerende diversiteit en creativiteit in de bloemetjes. De award heeft een uitgesproken, positieve benadering. Deze award is een viering. Australiër Sheldon Riley (foto) was de allereerste winnaar van de You’re A Vision Award.

14 mei 2023, de dag na de finale van het Songfestival, opent de stemming en gaan we opzoek naar zijn opvolger. Een week lang kan je op onze website stemmen voor jouw favoriet. Om je een handje te helpen, zal je foto’s te zien krijgen van alle outfits van de deelnemers.

Advertentie