You’re A Vision

YOU’RE A VISION

‘You’re A Vision Award’ bekroont opvallendste outfit op Songfestival

Een paar maanden geleden dropten we even een klein bommetje onder de fans van het Songfestival. De Barbara Dex Award is niet meer. Tijd voor een nieuwe prijs die een meer positieve nasmaak gaat nalaten bij iedereen. Een prijs die creativiteit en diversiteit viert. Na een paar stemrondes hebben we, dankzij de fans, voor deze prijs nu ook een naam. Vandaag stellen wij jullie graag de You’re A Vision Award voor.

Het is eindelijk zover. Na een rondje voorstellen sturen en een rondje stemmen, hebben jullie beslist dat You’re A Vision Award dé beste keuze is om de artiest of artiesten met de opvallendste outfit te bekronen. We mochten meer dan 8500 stemmen ontvangen en met maar liefst 49 procent van de stemmen is het dus You’re A Vision geworden.

Op de tweede plaats eindigde met 31 procent van de stemmen de naam TIX Award en de top drie werd afgesloten met de Verka Serduchka Award die op 15 procent van alle stemmen kon rekenen.

Een frisse wind

Met deze nieuwe award willen we de creativiteit en diversiteit vieren die het Songfestival meer dan rijk zijn. Met de woordspeling die You’re A Vision is, kan er alleszins niemand meer tegen de schenen gestampt worden en daar zijn wij ontzettend trots op. De award zal op dezelfde manier als voorheen worden uitgereikt. Op deze website zal je alle kanshebbers gaan terug vinden maar net zoals voorgaande jaren blijft elke artiest uit de klas van 2022 kans maken om de eerste winnaar van de nieuwe award te worden. De dag na de finale in Turijn opent net als in vorige jaren de stemming voor de meest opmerkelijke outfit van het afgelopen Songfestival.

Advertentie