Eurosong 2025

EUROSONG 2025

‘Jelle Van Dael, LEEZ en Noémie Wolfs nemen deel aan ‘Eurosong 2025”

De krant Het Laatste Nieuws heeft de eerste kandidaten bekendgemaakt van Eurosong 2025. De VRT heeft het nieuws nog niet bevestigd, maar in het verleden bleek al dat de krant het bij het rechte eind had.

Volgens de krant vonden de afgelopen weken audities plaats in het VRT-gebouw aan de Reyerslaan waarbij een grote vakjury met meer dan dertig leden in totaal acht kandidaten zou hebben geselecteerd voor de preselectie.

De eerste kandidaten

HLN vermeldt enkele kandidaten bij naam. Het zou gaan om zangeressen Jelle Van Dael (foto), LEEZ en Noémie Wolfs en zanger Red Sebastian. Het zijn bijna allemaal namen die onze redactie begin september al tipte als mogelijke droomkandidaten.

‘Eurosong 2025’: onze redactie hoopt op deze artiesten als kandidaten

Update 9-10

Noémie Wolfs ontkende de berichtgeving van de krant op dezelfde dag direct. Op haar Instagramprofiel plaatste de zangeres een story waarin ze een deelname aan Eurosong 2025 naar het rijk der fabelen verwees. Te lezen is: ‘Ik weet niet waar Het Laatste Nieuws hun informatie haalt maar ik ga niet naar Eurosong.’

Noémie Wolfs ontkent deelname ‘Eurosong 2025’: ‘Weet niet waar informatie is gehaald’

Deelnemers volgens HLN

Jelle Van Dael (foto) gooide hoge ogen als frontvrouw van danceformatie Lasgo. Eerder dit jaar was ze te zien in het VTM-programma Sing Again.

LEEZ is de artiestennaam van Lisa Van Rossem, de zus van Joris Van Rossem die dan weer beter bekend is als zanger Metejoor. Ze was onder meer te zien in Tien om te zien:

play

Noémie Wolfs was tussen 2010 en 2015 frontzangeres bij Hooverphonic, de groep die in 2021 voor ons land op het Songfestival stond met The Wrong Place.

Ook Red Sebastian kennen we nog van Sing Again. Achter die artiestennaam gaat de 22-jarige Seppe Hereman schuil. Hij ging onder meer met Jelle Van Dael in duet:

play

De Romeo’s niet, Grace wel

Verder staat het krantenartikel bol van de speculaties. Zo zouden De Romeo’s en Pauline Slangen hun kans hebben gewaagd, maar niet weerhouden zijn.

Net als … Luka Cruysberghs. De ex-frontvrouw van Hooverphonic zou net als twee jaar geleden een liedje hebben ingestuurd, opnieuw tevergeefs. Wie er wél bij zou zijn: Grace, de winnares van The Voice 2021.

Concept nog onbekend

Over het precieze concept van de Belgische Songfestivalvoorronde van 2025 is tot dusver nog weinig tot niets geweten. Hln.be meldt wel dat er sprake zal zijn van twee halve finales en ‘een grote Eurosong-finale’, vermoedelijk in de vorm van een liveshow. Ook data ontbreken nog.

Nog geen communicatie 

Of we net als in 2023 speciale ‘Songclub’-afleveringen krijgen waarin de kandidaten elk twee songs brengen en er daar zelf een uit kiezen, is dus nog niet geweten op het moment van schrijven.

Songfestival.be vroeg VRT om een reactie, maar de omroep wenst voorlopig nog niet te communiceren over Eurosong 2025.

Advertentie