Algemeen

ALGEMEEN

KLUBBB3 (mét Christoff) gevraagd om Duitsland te vertegenwoordigen op songfestival

Klubbb3 bestaat uit Nederlander Jan Smit, Duitse presentator Florian Silbereisen én onze eigenste Christoff! Nadat Duitse omroep NDR Xavier Naidoo terugtrok als kandidaat, kreeg het trio de vraag om Duitsland te vertegenwoordigen in Stockholm. Jan Smit stak er een stokje voor.

Smit doet deze onthullingen in een interview met AD Magazine. ‘We zijn gevraagd mee te doen voor Duitsland. We konden de nationale voorronde overslaan. Ik heb gezegd: ik voel me zeer gevleid, maar ik ben een Nederlander’, zegt hij. Dat de Duitse omroep graag in zee was gegaan met Klubbb3 is lang nog zo gek niet. De heren scoorden een nummer één-hit met Du Schaffst Das Schon en het daarbij horende debuutalbum deed het ook erg goed. Christoff nam in het verleden twee maal deel aan de Vlaamse voorronde, maar dat werden twee deelnames om snel te vergeten.

Gaat Jan Smit nu deelnemen voor Nederland? ‘Als ik het juiste, Engelstalige liedje vind, zou ik het doen, ja’, is zijn antwoord op die vraag. Hij denkt trouwens aan stoppen met zingen. Tien jaar nog, dan is het naar eigen zeggen mooi geweest voor de Volendamse volkszanger.

Christoff in Eurosong 2002:

play

Advertentie