Algemeen

ALGEMEEN

Milow voor België derde op ‘Free European Song Contest 2021’, Ierland wint

De Belgische zanger Milow is zaterdagavond voor ons land derde geworden op de tweede editie van het Free European Song Contest in Duitsland. Hij behaalde die plaats met zijn lied ASAP. Ierland slaagde waar het op het Eurovisiesongfestival voorlopig niet meer in slaagt, namelijk winnen.

In 2020 vond de show een eerste keer plaats, als alternatief voor het toen afgelaste Eurovisiesongfestival. Toen won Spanje nog, dit jaar dus Ierland. De show werd voor het tweede jaar op rij gepresenteerd vanuit Keulen door Duits tv-presentator Steven Gätjen en Songfestivalwinnares Conchita Wurst. Het Free European Song Contest wordt uitgezonden op ProSieben en is een initiatief van Stefan Raab, die in 2000 deelnam aan het Songfestival, drie liedjes schreef voor datzelfde festival en in 2010 en 2011 mee de Duitse inzending voor Lena Meyer-Landrut hielp kiezen.

Bekende deelnemers

Voor Nederland eindigde Danny Vera op de tweede plaats. Ben Dolic, die Duitsland zou vertegenwoordigd hebben op het Songfestival 2020, deed mee voor Slovenië met zijn nieuwe lied Stuck in My Mind en werd 14e op 16 deelnemers. De bekende Schotse zangeres Amy MacDonald werd voor haar land 4e. Organiserend land Duitsland sluit de top 5 af.

Bekijk hieronder de optredens van de top 3.

play
play
play

Hooverphonic is onze Songfestivalkandidaat van 2021. Ontdek dankzij alle verhalen in ons boek ’65 jaar België op het Songfestival’ hoe het de andere deelnemers is vergaan. Koop het via deze link.

Advertentie