Algemeen

ALGEMEEN

NPO programmeert herhaling ‘Beste zangers’ in plaats van Songfestivalfinale

De BBC maakte al bekend dat ze met een grote show komen op 16 mei ter vervanging van het Songfestival. Volgens de programmering bij De Ster heeft de Nederlandse omroep toch ook de gaten ingevuld en krijgen we een nieuwe programmering weliswaar met het thema Songfestival. De eerste plannen zijn nu bekend.

Het zijn barre tijden voor omroepen. Programma’s, internationale shows en voetbal worden allemaal uitgesteld waardoor er dus gaten in het uitzendschema zitten. Alleen al met het uitstellen van het EK verliest de Nederlandse omroep vierhonderd uur aan beelden. Gelukkig is er voor de fans van het Songfestival alvast een (voorlopig) nieuwe programmering.

Shows in teken van Songfestival

De teleurstelling van de terechte afgelasting van het Songfestival is groot, maar AVROTROS doet haar best om troost te bieden aan fans. De Beste zangers-special is een herhaling waarin voormalige deelnemers OG3NE, Trijntje Oosterhuis, Glennis Grace, Jan Dulles, Gerard Joling, Willeke Alberti, Edsilia Rombley en Jeroen van der Boom hun favoriete nummer zingen. Hieraan vooraf is er eerst een talkshow met als naam: M Songfestival.

Trip down memory lane

Op 9 mei vanaf 14.00 uur zal AVROTROS het Songfestival van 1975 uitzenden, de editie waar Teach-in won met Ding-a-Dong. Op 12 mei rond 21.30 uur zal de documentaire van Cornald Maas worden uitgezonden, Op weg naar de winst.

Advertentie