Verenigd Koninkrijk

VERENIGD KONINKRIJK

BBC organiseert zelf Songfestivalshow op 16 mei

Nu het Eurovisiesongfestival 2020 geannuleerd is, zitten alle deelnemende omroepen met een gat in hun uitzendschema op 12, 14 en 16 mei. De Britse openbare omroep BBC zal nu van de gelegenheid gebruikmaken om op de avond waarop de grote finale uitgezonden had moeten worden een eigen show uit te zenden.

Die show zal gepresenteerd worden door de bekende Britse tv-presentator en Brits commentator voor het Songfestival Graham Norton. De BBC zal trouwens ook twee shows maken om het uitgestelde EK voetbal en het afgelaste Glastonburyfestival te vervangen.

Come Together

De show die de finale van het Eurovisiesongfestival zal vervangen, is getiteld Eurovision: Come Together en zal uitgezonden worden op BBC One. Er zullen vroegere Songfestivaloptredens getoond worden, er zal gekeken worden naar wat had kunnen zijn in 2020 en er zullen interviews afgenomen worden, onder andere van de man die dit jaar het Verenigd Koninkrijk had moeten vertegenwoordigen, James Newman. Of hij dat ook volgend jaar zal mogen doen, is trouwens nog afwachten.

Virtuele evenementen

De directeur-generaal van BBC, Tony Hall, laat het volgende weten: ‘De BBC zal een aantal virtuele evenementen aanbieden om degene die geannuleerd zijn, te vervangen. We kunnen nog altijd een Songfestivalmoment hebben, zelfs al is het anders dan anders. Onze belofte is de beste vorm van escapisme, plezier en afleiding te geven die we kunnen, naast het nieuws dat iedereen nodig heeft.’

Ook onze Songfestivalcommentator Peter Van de Veire had al laten weten op zijn Twitterpagina dat hij met zijn radiozender MNM iets wil doen en hij spreekt daarbij ook tv-zender Een aan.

Geen competitie

Natuurlijk kan ook de organisator van het Songfestival zelf, EBU, niet achterblijven. EBU bekijkt met haar leden wat ze als alternatief programma aan zullen bieden. Wat precies is nog niet geweten, maar het zal geen competitie zijn. De Songfestivalfans zullen zich dus zeker niet moeten vervelen in mei!

Advertentie