Algemeen

ALGEMEEN

Songfestival.be genomineerd voor ‘Eurovision Artists Award 2023’

Songfestival.be behoort tot de zeven genomineerden voor de Eurovision Artists Award 2023! Naast onze website is er nóg een Belgische genomineerde. Ook Peter Van de Veire maakt kans. In de eerste stemronde kan er tot en met 17 november worden gestemd.

De Eurovision Artists Award bestaat sinds 1993 en wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, personen, organisatie of initiatief uit Nederland of België die het Eurovisiesongfestival op een bijzondere wijze promoten in de media. Songfestival.be werd in het verleden al eens genomineerd voor deze mooie award.

Stemprocedure

Bezoekers van de website van Eurovision Artists hadden eerder dit jaar opnieuw de mogelijkheid om kanshebbers voor de award van dit jaar voor te dragen. Dit leverde zeven nominaties op. In de eerste stemronde kan er tot en met vrijdag 17 november worden gestemd. De drie kandidaten met de meeste stemmen worden vervolgens formeel genomineerd en mogen een oorkonde in ontvangst nemen. In de tweede en tevens beslissende stemronde wordt vervolgens bepaald wie van de drie genomineerden de award van dit jaar wint.

Genomineerden

Naast Songfestival.be en Peter Van de Veire zijn er nog vijf andere kanshebbers. De totale lijst van genomineerden, op alfabetische volgorde:

  • Amsterdam Calling (evenement)
  • Ding-a-dong (podcast)
  • J’aime la Vlie (evenement)
  • Peter Van de Veire (radio- en televisiepersoonlijkheid)
  • Songfestival troubadours (podcast)
  • Songfestival.be (website)
  • Songfestivalkoorts (podcast)

Toelichting nominatie Songfestival.be

Op de website is een uitgebreide toelichting te lezen van de nominatie van onze website: ‘De website die al vele jaren Songfestivalliefhebbers in zowel Nederland als België van het laatste nieuws voorziet, de geschiedenis van het Songfestival beschrijft en achtergrondartikelen publiceert. Daarnaast organiseerde de website diverse evenementen zoals de grote Songfestival-quiz met deelnemers uit Nederland en België.

Dit jaar viel de website bijzonder op met een campagne ter ondersteuning van de Belgische kandidaat Gustaph, waardoor de Songfestivalharten niet alleen in België, maar ook in Nederland harder gingen kloppen. Gustaph werd door de website verrast met een video waarin bekende Belgen hem een hart onder de riem staken. Door de eigen kennis ook te delen met nationale en internationale media levert de website ook een grote bijdrage aan kennis over en promotie van het evenement buiten de groep bezoekers van de eigen website.’

Peter Van de Veire

De overige Belgische genomineerde, Peter Van de Veire, heeft zijn nominatie onder andere te danken aan het feit dat hij zich in zijn eigen programma’s als in andere media al jaren ontpopt als Songfestivalambassadeur. Ook zijn rol als presentator van Eurosong 2023 en de wijze waarop hij al diverse jaren het commentaar verzorgt tijdens de halve finales en finale van het festival worden genoemd als redenen voor zijn nominatie.

Eerdere winnaars

De uiteindelijke winnaar mag zich toevoegen aan een mooi rijtje van eerdere winnaars. In 2022 won Aran Bade, entertainmentdeskundige en Songfestivalverslaggever de award. Eerdere winnaars waren onder andere Host City Rotterdam, Songfestivalcommentator Cornald Maas en de website Songfestivalweblog.

Stemmen

Stemmen kan via de website van Eurovision Artists. Er dient op drie verschillende kandidaten, in volgorde van voorkeur, gestemd te worden. De eerst genoemde kandidaat ontvangt twaalf punten. De tweede kandidaat krijgt acht punten. De derde kandidaat mag vijf punten bijschrijven. Geef jij Songfestival.be een duwtje in de juiste richting?

Advertentie