Algemeen

ALGEMEEN

Songfestival.be zoekt een social media expert (m/v/x)

Ter uitbreiding van ons vrijwilligersteam bij Songfestival.be gaan wij op zoek naar een creatieve social media expert.

Plakt jouw smartphone aan je hand, heb je steeds de laatste nieuwtjes over het Eurovisiesongfestival opgemerkt en wil je graag iets meer met die vaardigheden doen in je vrije tijd? Lees dan zeker verder!

Evolutie naar social media

Het Songfestival is de laatste jaren sterk geëvolueerd; het evenement speelt zich al lang niet meer enkel en alleen op televisie af. Artiesten, media en fans gebruiken de sociale media steeds meer voor nieuws, teasers en andere promo.

Onze huidige redactieleden focussen zich momenteel voornamelijk op de geschreven artikels op de website. Daarom zoeken we nu iemand die dedicated op onze sociale media wil/kan werken.

Jouw taken

Als social media expert krijg je heel veel vrijheid, autonomie en ruimte voor creativiteit. Hieronder een greep van de voornaamste verwachtingen:

  • Je volgt, zeker in de drukkere maanden voor het Songfestival in mei, dagelijks onze Instagrampagina op. Je deelt stories van relevante artiesten, laatste nieuwtjes en interessante content voor onze volgers;
  • In samenwerking met onze graficus creëer je leuke, boeiende en creatieve posts en content op Instagram en Facebook. Relevant nieuws kan zeker afgewisseld worden met meer fun stuff;
  • Je houdt een oogje in het zeil op de commentaren die online verschijnen. Haatdragende, discriminerende en grensoverschrijdende opmerkingen springen in je oog en je handelt die heel respectvol af;
  • Je houdt ook X in de gaten, maar de focus ligt voornamelijk op Instagram en Facebook.

Wie ben je?

Uiteraard hou je van het Eurovisiesongfestival. Hieronder alvast de belangrijkste persoonlijkheidskenmerken en competenties:

  • Je volgt het evenement toch al een aantal jaar en weet redelijk goed wat er leeft;
  • Je kan vlotjes overweg met Instagram, Facebook en X en kent de voornaamste handelingen om een groter bereik te creëren;
  • Je schrijft vlotjes in het Nederlands en Engels (maar hier is Deepl to the rescue uiteraard indien nodig).

Ons aanbod

Je komt terecht in een diverse en fijne groep met een groot hart voor het Songfestival, waar je helemaal jezelf kan zijn. Durf je bijvoorbeeld met niemand van jouw vrienden delen dat jij weet dat België in 2006 12 punten gaf aan Armenië, dan kan dat bij ons zeker. We love it! Ook als je die kennis niet hebt, ben je zeer welgekomen.

Je krijgt een unieke kans om het leven achter de schermen van het Songfestival beter te leren kennen. Misschien ga je wel in gesprek op de sociale media met een artiest waarvan je al jaren starstruck bent.

Gezellige meetings

Af en toe hebben we een meeting met het team waarbij we de werking van de site bespreken en ook de prioriteiten voor de komende periode vastleggen. Die vergaderingen zijn steeds een mix van afspraken maken en bovenal Songfestivalpret en amusement. We are united by music!

Interesse en/of vragen? Stuur als de bliksem een berichtje naar [email protected] met een korte voorstelling van jezelf en je cv.

Schrijf je in voor onze Songfestival.be-quiz en win concerttickets voor Franse Songfestivalkandidaat Slimane! Alle info vind je in onderstaand artikel:

Schrijf je in voor 5e Songfestival.be-quiz en win tickets voor Slimane!

Advertentie