Algemeen

ALGEMEENLIVERPOOL 2023

Songfestivalwinnares Loreen pakt uit met nieuwe single ‘Is It Love’

Exact vijf maanden na haar overwinning in Liverpool heeft Loreen een nieuwe single uitgebracht. Is It Love, zo heet het versbakken nummer van de Zweedse popzangeres. Opmerkelijk; het zijn de fans in Nederland die het nummer als eersten live te horen kregen.

Loreen zakte donderdag af naar Amsterdam voor een gastoptreden tijdens het Gouden Televizier-Ring Galaeen jaarlijks terugkerend evenement waarop publieksprijzen voor Nederlandse televisieprogramma’s uitgereikt worden. Naast Is It Love bracht de tweevoudige Songfestivalwinnares ook nog eens haar winnend lied Tattoo, waarna ze getrakteerd werd op een oorverdovend applaus.

play

In Loreens nieuwste single zijn onmiskenbaar invloeden van Tattoo te horen. De twee nummers gaan dan ook over hetzelfde thema, meer bepaald de liefde. Op haar TikTok-account lichtte de zangeres echter de diepere betekenis van het lied toe.

“Het is noodzakelijk om te weten wat pijn is om liefde te kunnen ervaren. Pijn en liefde gaan hand in hand. We moeten dan ook onze perceptie t.o.v. negatieve gevoelens, zoals pijn, veranderen. Negatieve ervaringen zijn nodig voor onze persoonlijke ontwikkeling, om te kunnen groeien en naar het volgende level te gaan.”

@loreenofficial It’s finally here, is it love is out now!!💋🙏🏽 #BehindTheSong #loreen #IsItLove #NewMusic ♬ Is It Love – Loreen

De reacties op de nieuwe single zijn alvast lovend, maar of Is It Love ook buiten Zweden opnieuw een hit wordt, valt af te wachten. Zoals je in dit eerder gepubliceerd artikel kon lezen, brak de Zweedse ook na het uitdoven van Euphoria geen potten meer buiten de landsgrenzen. In de komende weken zal moeten blijken of Is It Love sterk genoeg is om de Europese hitlijsten te veroveren.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door LOREEN (@loreenofficial)

Hoe dan ook blijft Loreen ook in ons land ontzettend populair. Op dinsdag 14 november trakteert ze de Belgische fans op een optreden in de Antwerpse muziekclub Trix. Alle tickets voor het concert zijn intussen uitverkocht. Wie toch nog hoopt op een plaatsje, kan zich via deze website registreren op de wachtlijst.

Advertentie