Algemeen

ALGEMEEN

Stem nu voor jouw favoriet in de ‘Radio2 Songfestival Top’

De eerste halve finale van het 68ste Eurovisiesongfestival staat vanavond gepland. De Songfestivalgekte is in volle gang in de Malmö Arena, maar ook de thuisblijvers in België krijgen hun portie met tal van randactiviteiten! Radio2 gaat dit jaar opnieuw op zoek naar de all-time favoriet van de Radio2-luisteraars. Niet één, maar twee namiddagen vol Songfestivalmuziek volgen deze week.

De luisteraars van Radio 2 hebben het vast en zeker al gehoord: het Songfestival is in het land! Op Radio2 benebene (te horen via DAB+ en VRT MAX) en op Radio2 zijn de hele week een hoop Songfestivalklassiekers te horen. De presentator van de ochtendshow Goeiemorgen morgen! mag zelf dan wel in Malmö zitten, toch krijgt het Songfestival nog de nodige aandacht in de ochtendshow. Peter Van de Veire deelt iedere dag verhalen uit de backstage, blikt vooruit op de uitzendingen en volgt de kandidaten.

Tijd om te stemmen

Bij het Songfestival hoort natuurlijk ook een stemming! Radio2 gaat deze week op zoek naar de ultieme favoriet(en) van de luisteraar. Als je op de link op het einde van dit artikel klikt, zal je naar het stemformulier van Radio 2 worden doorverwezen. Een hele klus om te scrollen door die honderden nummers? Geen nood, er werd een filteroptie voorzien waarbij je naar jouw favoriet kan zoeken. Uit die lange lijst moet je drie nummers aanduiden om jouw top 3 samen te stellen.

De uitslag van de stemming zal op vrijdag 10 mei vanaf 13.00 uur worden bekendgemaakt op Radio2 Benebene. Tijdens de Songfestival50 op vrijdag worden enkel nummers van artiesten uit België en Nederland gedraaid. Op zaterdag 11 mei vanaf 13.00 uur volgt op Radio2 de Songfestival Top met nummers van alle Europese landen. De ideale voorbereiding voor de finale op zaterdag!

Heb jij al een idee wie jouw stem krijgt? Wacht niet en klik hier om het stemformulier in te vullen! Opgelet: je hebt wel een VRT-profiel nodig. Wie stemt maakt kans op een exemplaar van de dubbele verzamelaar met de liedjes van de 37 deelnemende landen. Naast deze prijs, zijn twee namiddagen vol plezier gegarandeerd.

Advertentie