Algemeen

ALGEMEENEX-DEELNEMERS

Tom Neuwirth: ‘Ik ga Conchita Wurst vermoorden’

Oostenrijkse zanger Tom Neuwirth, die als Conchita Wurst het Eurovisiesongfestival van 2014 won, en meteen overal bekend raakte, heeft in een interview met Welt am Sonntag gezegd dat hij klaar is om de bebaarde travestiet met pensioen te sturen. ‘Conchita heeft al het mogelijke bereikt, het is tijd om om haar te vermoorden’, zegt Tom.

Binnenkort komt er een tweede album uit van Conchita Wurst, maar dat zou wel eens het laatste kunnen zijn van het bebaarde fenomeen uit Oostenrijk. Dat heeft Tom Neuwirth, de man achter Wurst, zelf gezegd in een groot interview. ‘Conchita heeft dankzij haar overwinning op het songfestival zo goed als al het mogelijke bereikt. Ik heb het gevoel dat ik haar niet langer meer nodig heb‘, zegt de zanger. Het antwoord op de vraag hoe hij Conchita dan zal laten verdwijnen, was vrij drastisch: ‘Ik zal haar moeten vermoorden.’

Om fans gerust te stellen postte Conchita een Instagram-foto met daarbij de uitleg dat Conchita (op dit moment) niet zal verdwijnen.

De mannelijkere kant van Tom neemt tegenwoordig meer en meer de bovenhand, dat zien we ook aan de (verwilderde) look van Conchita. ‘Ik stel mezelf de laatste tijd heel wat vragen. Waar wil ik naartoe? Ik kan een beetje van alles, dat is mijn probleem. Tom is aan het rebelleren. Ik heb zin om een nieuwe persona creëren.’

Dat Conchita Wurst binnenkort dus misschien dood en begraven is, komt niet helemaal als een verrassing. De populariteit van de ‘vrouw met de baard’ is al een tijdje aan de lagere kant en Tom/Conchita denkt dan ook serieus na over zijn/haar carrière.

Advertentie