Barbara Dex

BARBARA DEX

Tweede halve finale: Opnieuw vijf kanshebbers ‘Barbara Dex Award 2018’ gespot

Ook tijdens de tweede halve finale werden een aantal outfits gespot die de mogelijk in aanmerking komen om de populaire en befaamde Barbara Dex Award in ontvangst te nemen. Deze site reikt ook dit jaar weer de award uit voor de slechtst of meest opvallende geklede act op het Eurovisiesongfestival. Tijdens de tweede halve finale van gisteren deden een paar jurken en pakken de wenkbrauwen fronsen, gaat een van deze onderstaande landen dit jaar aan de haal met onze prijs? De stemming gaat open vlak na de grote finale in Lissabon.

1. Jessika en Jenifer Brening uit San Marino

Jessika en Jenifer dragen jurken die niet echt bij hun nummer passen, ook de stijlbreuk tussen de twee kan niet groter zijn. Gelukkig hebben ze die robots niet aangekleed. Roos is de overheersende kleur bij de kledij, maar dat maken van het jurkje van Jessika en dat regenjasje van Jennifer geen hoogvliegers qua mode.

2. Waylon uit Nederland

Prints met luipaardmotief zijn tegenwoordig weer heel populair. Het zijn niet meer enkel de overijverige oma’s die er mee op straat lopen. De vraag is of je gezien wil worden in de lange jas van Waylon? Zijn nummer en persoonlijkheid vragen eigenlijk een andere outfit.

3. Jessica Mauboy uit Australië

Ze geeft steeds het beste van zichzelf tijdens haar optredens op het Songfestival. Konden we hetzelfde maar zeggen over haar kleedje. Het lijkt wel alsof de stylist halverwege gestopt is met Jessisa te verpakken in inpakpapier. Mauboy is een mooie verschijning, maar dit lapje stof kan je niet heel flatterend noemen.

4. Vanja Radovanovic uit Montenegro

Geen garage en het gaat vriezen? Dan lag je een warmtedekentje op de ruit van je wagen. Of je draagt zo’n dekentje op het podium van het Songfestival. Montenegro won vorig jaar deze award, de kans bestaat dat ook deze Vanja punten gaat pakken.

5. Lea Sirk uit Slovenië

Ze haalde tegen alle verwachtingen de finale in Lissabon. Dat heeft Lea te danken aan haar act en lied, want haar outfit hoeft niet overladen worden met lof, laat staan punten. Haar pakje, inclusief visnet, bestaat uit heel veel stof, het had veel minder mogen zijn.

Stemming Barbara Dex Award 2018

Je kan vanaf zondag 13 mei stemmen op de Barbara Dex Award voor dit jaar. Deze website heeft de uitreiking overgenomen sinds vorig jaar. De Barbara Dex Award is vernoemd naar de Belgische songfestivalkandidate van 1993. Dex droeg toen een zelfontworpen jurk, een creatie die meteen over de tong ging. Jammer genoeg niet door zijn schoonheid …

Advertentie