Barbara Dex

BARBARA DEX

Tweede halve finale: Opnieuw vijf kanshebbers ‘Barbara Dex Award 2019’ gespot

Ook tijdens de tweede halve finale werden een aantal outfits gespot die mogelijk in aanmerking komen om de populaire en befaamde Barbara Dex Award in ontvangst te nemen. Deze site reikt ook dit jaar weer de award uit voor de slechtste of meest opvallende geklede artiest op het Eurovisiesongfestival. Tijdens de tweede halve finale van gisteren deden een paar jurken en pakken de wenkbrauwen fronsen, gaat een van deze onderstaande landen dit jaar aan de haal met onze prijs? De stemming gaat open zondagmiddag 12 uur na de grote finale in Tel Aviv.

1. Sarah McTernan uit Ierland.

De Ierse kandidate van dit jaar wist de finale niet te bereiken, maar misschien maakt ze wel kans op de Award voor meest opmerkelijke outfit. De Amerikaanse wegrestaurant stijl doet haar niet veel goed en maakt het nummer nog platter dat het al klonk.

2. PAENDA uit Oostenrijk.

Oostenrijk houdt het simpel dit jaar. Een zwarte joggingbroek met een zwart topje en klaar is de outfit. Misschien niet de meest opmerkelijke outfit, maar erg origineel is het niet. Het bracht haar in ieder geval geen finaleplaats op.

3. Tamara Todevska uit Noord-Macedonië.

Tamara heeft waarschijnlijk haar dochter laten helpen kiezen. De jurk doet heel erg aan Frozen denken. Misschien had iemand haar moeten zeggen: ‘Let it go!’. De Groene jurk doet iets te veel afleiden van het lied, wat jammer is, want Tamara zingt wel prachtig.

4. Roko uit Kroatië.

Roko’s lied klinkt erg dramatisch, dus besloot de Kroatische delegatie om het er ook dramatisch uit te laten zien. Zijn gouden engelenvleugels geven weinig betekenis aan het lied en leiden helaas meer af. De rest van de outfit is vrij simpel, maar meer drama was misschien net te veel geweest.

5. Ester Peony uit Roemenië.

De Roemeense inzending van dit jaar doet ook heel erg aan Roemenië denken. Bij Roemenië denken de meeste mensen natuurlijk gelijk aan Dracula, en dat wilden ze blijkbaar ook heel erg laten merken. De outfit heeft iets griezeligs en tegelijkertijd lijkt het op een schooluniform. Roemenië staat niet in de finale, maar maakt ze wel kans op de award? We zullen het zien.

Stemming Barbara Dex Award 2019

Je kan vanaf zondag 19 mei stemmen op de Barbara Dex Award voor dit jaar. Deze website heeft de uitreiking overgenomen sinds vorig jaar. De Barbara Dex Award is vernoemd naar de Belgische songfestivalkandidate van 1993. Dex droeg toen een zelfontworpen jurk, een creatie die meteen over de tong ging. Jammer genoeg niet door haar schoonheid…

Advertentie