De 12 punten van

DE 12 PUNTEN VANUNCATEGORIZED

De 12 punten van … EliZe

Nu het terug wat rustiger is in de wereld van het Songfestival en we wachten op nieuwe ontwikkelingen voor een volgende editie, hebben we tijd voor een nieuwe reeks. In De 12 puntenvan … vroegen we aan een bekende Vlaming of bekende Nederlander zijn of haar top drie allertijden van het Songfestival. Natuurlijk vertelden ze ons ook waarom nu juist deze drie nummers.

Vandaag gaan we langs bij onze noorderburen. Elise van der Horst, zoals EliZe echt heet, is al bezig sinds haar achtste in de muziekwereld. Begonnen bij het populaire Kinderen voor Kinderen maar echt doorgebroken als solozangeres in 2004. In Nederland scoorde ze hit na hit maar ook in het buitenland loopt het goed. Haar single Automatic scoort in Europa en daarbuiten en bereikt in heel wat landen de top tien. In 2008 presenteerde ze ook het populaire programma So You Think You Can Dance in Nederland. In 2009 krijgt de zangeres problemen met de stembanden en moet ze verplicht onder het mes. Ze trekt zich terug in Los Angeles waar ze uiteindelijk acht jaar zal blijven. Er werd even gevreesd dat ze nooit meer zou kunnen zingen maar gelukkig voor haar geneest alles volledig. De laatste jaren houdt ze zich bezig met presenteren, modellenwerk en is ze ook nog de stem achter de groep Saga Strings, een klassiek gezelschap dat met bewerkingen van elektronische muziek heel de wereld rondtrekt. Nieuwe muziek krijgen we in 2019 zeker. Haar nieuwe album, dat later dit jaar zal verschijnen, heeft als titel Butterflies and Lies gekregen en een voorproefje krijgen we al met het nummer Bad Girl.

Eurovisiesongfestival top drie

Dit jaar was EliZe trouwens ook de voorzitter van de Nederlandse vakjury. Doorheen de drukke agenda kregen we haar toch even, kort, te spreken en vroegen we haar top drie allertijden van het Eurovisiesongfestival.

3. ABBA – Waterloo – Zweden 1974

Oh, ik ben zo een grote fan van ABBA. Maar in alle eerlijkheid moet ik wel zeggen dat ik zwaar heb getwijfeld tussen dit nummer en het nummer van France Gall, Poupée De Cire, Poupée De Son, maar toch overwint de liefde voor de Zweedse groep.

2. Loreen – Euphoria – Zweden 2012

Wat een sterk nummer was dat. Die zal wel bij iedereen in het lijstje staan. Ik kan het niet helpen om deze af en toe nog eens goed hard door de boxen te knallen.

1. Teach-In – Dingadong – Nederland 1975

Ja hoe kan het ook anders? Dit roept bij mij ook alleen maar mooie en nostalgische herinneringen op. Voor lange tijd was het ook de laatste winnende Nederlandse inzending maar daar bracht Duncan dit jaar mooi verandering in.

Advertentie