De 12 punten van

DE 12 PUNTEN VANUNCATEGORIZED

De 12 punten van … Gilles Van Bouwel

Nu het terug wat rustiger is in de wereld van het Songfestival en we wachten op nieuwe ontwikkelingen voor een volgende editie, hebben we tijd voor een nieuwe reeks. In De 12 punten van … vroegen we aan een bekende Vlaming of bekende Nederlander zijn of haar top drie allertijden van het Songfestival. Natuurlijk vertelden ze ons ook waarom nu juist deze drie nummers. 

Onze tweede bekende Vlaming komt uit het Antwerpse Kapellen. Gilles Van Bouwel kreeg in België bekendheid door zijn deelname aan het vierde seizoen van De Mol op VIER. Hij leek gewoon een heel enthousiaste kandidaat maar niets was minder waar. De voormalige brandmanager was gewoon de mol dat seizoen. Sinds de zomer van 2016 werkt Gilles voor VIER en presenteerde hij programma’s als Glammertime. Naast zijn deelname aan De Mol won hij in 2016 het veertiende seizoen van het programma De Slimste Mens ter Wereld. Dit is zijn top drie doorheen de jaren.

3. Céline Dion – Ne Partez Pas Sans MoiZwitserland 1988

Nog voor de neuscorrecties en het divagedrag was Céline zo een onontdekt kindsterretje maar wat een kracht van een stem al. Ik blijf dat ongelooflijk vinden dat iemand  zo goed live kan zingen. Het is en blijft ook een absolute meekeler, een genre dat ik wel kan smaken. Ze won ook in mijn geboortejaar.

2. Charlotte Nilsson – Take Me To Your Heaven – Zweden 1999

Dit is denk ik het eerste jaar dat ik me het Songfestival levendig kan herinneren, ik was toen elf. Ik had dat liedje toen zelfs op single. Als ik het nu terug hoor, vind ik dat eigenlijk niet zo een geweldig nummer maar daar hangen dan wat nostalgische herinneringen aan vast wat uiteraard alles goed maakt. Ik vind dit ook een typisch nummer voor het Songfestival maar ze komt natuurlijk uit Zweden, het land dat het Songfestival toch al zes keer won.

1. Johnny Logan – Hold Me Now – Ierland 1987

Het woord powerballad is volgens mij uitgevonden voor dit nummer. Uiteraard weer een meezinger van jewelste van DE koning van het Songfestival. Ik ben pas erg laat te weten gekomen dat dit nummer  afkomstig was van het Songfestival, waardoor ik ook niet steeds die associatie maak. Dit blijft een dijk van een schijf, zelfs al die jaren later.

Advertentie