De 12 punten van

DE 12 PUNTEN VANUNCATEGORIZED

De 12 punten van … Koen Crucke

Nu het terug wat rustiger is in de wereld van het Songfestival en we wachten op nieuwe ontwikkelingen voor een volgende editie, hebben we tijd voor een nieuwe reeks. In De 12 punten van … vroegen we aan een bekende Vlaming of bekende Nederlander zijn of haar top drie allertijden van het Songfestival. Natuurlijk vertelden ze ons ook waarom nu juist deze drie nummers.

Ten eerste ist Albertooooooooo’… Wie kent deze wereldberoemde uitspraak niet? Koen Crucke speelde jaren lang de rol van kapper Alberto Vermicelli in Samson & Gert, of beter gezegd Meneer Spaghetti. Koen begon zijn carrière als de jongste tenor buffo, een hoge zangstem in de operawereld, bij de Opera van Gent. Later kreeg hij ook deze rol in de Vlaamse Opera en de Opera van Vlaanderen. Hierdoor werd hij ook opgemerkt door de toenmalige BRT en werd hij in een mum van tijd een televisiepersoonlijkheid. Hij was onder meer een vast panellid van de quiz Zeg Eens Euh met Gert Verhulst en zo begon ook zijn avontuur bij de populaire kinderserie Samson & Gert.

In 2004 trad Koen in het huwelijk met Jan, zijn manager. Ze maakten als een van de eerste gebruik van het homohuwelijk in België én waren die eerste die op een legale manier hun zoon hebben kunnen adopteren. Boeken schrijven heeft Koen ook gedaan, vooral dan over zijn avontuur waarbij hij drieëndertig kilogram is afgevallen: 33 kilo lichter. Nu zet Koen zijn zinnen op het theater. Hij speelt en zingt midden oktober 2019 de rol van Albin/Zaza in de musical La Cage Aux Folles in theater Elkerlyc in Antwerpen, onder regie van Stany Cretz. Deze rol beschouwt hij als een consecratie in zijn vak als musicalacteur en zanger. Wij vroegen naar zijn top drie aller tijden uit het Eurovisiesongfestival.

3. Celine Dion – Ne Partez Pas Sans Moi – Zwitserland 1988

Bijzonder knap nummer. Dion is een van de grootste talenten van deze tijd. Zij kiest zorgvuldig haar repertoire, zingt loepzuiver en ziet er altijd gigantisch knap uit.

2. Johnny Logan – Hold Me Now – Ierland 1987

Er zijn zo weinig mannen bij de laureaten, dus moet Johnny erbij vind ik. Een man met een mooie stem, schrijft heel catchy muziek en is een showbeest. Ik heb een paar keer met hem samengewerkt en was onder de indruk van zijn charme en zijn stemvastheid.

1. Sandra Kim – J’Aime La Vie – België 1986

Om vele redenen zet ik dit nummer bovenaan. België heeft met Sandra eindelijk eens gewonnen en zij is bovendien een kei leuke vriendelijke, talentvolle dame die ik ondertussen enorm heb leren appreciëren. Ze is een vriendin geworden die zingt over de juiste emoties en met een grote interpretatiekracht. Zij was en blijft één van mijn grote favorieten waar ik zeer graag naar luister.

Wil jij nog naar La Cage Aux Folles gaan kijken? Dat kan, klik hier voor meer informatie.

Advertentie