DSVS 2016

DSVS 2016

DSVS: Dit zijn de experts van week 2

Vandaag wordt de tweede week van De Stem van Songfestival.be ingeluid. Morgen starten de recensies van ons panel, maar eerst moeten we natuurlijk weten wie deze week in dat panel zetelt.

We hebben deze week een vierkoppig expertenpanel, met twee bekende gezichten: Stijn Depoorter en Fabian Feyaerts vonden het beiden zo leuk dat ze trouw op post blijven. Maar natuurlijk is er ook vers bloed in de aanbieding:

Dave Boomkens, auteur van Het Grote Songfestivalboek en redacteur bij Eurostory.nl

‘Ik werk in het dagelijks leven als Politiek Adviseur op het stadhuis van Rotterdam, en eerder werkte ik voor de Stichting Lezen & Schrijven en de IMC Weekendschool. Binnen songfestivalkringen ben ik vooral bekend als auteur van Het Grote Songfestivalboek, dat ik samen schreef met Telegraaf-journalist Richard van de Crommert, en als redacteur bij Eurostory.nl, de eerste literair-journalistieke website over het Eurovisiesongfestival.’

Elke Van Huffel, journaliste VIPS & TV bij Het Laatste Nieuws

11108669_10153051185940318_1629776021975767079_n (1)

‘Mijn vroegste herinnering aan het songfestival is Lisa Del Bo’s witte jurk met hartje op geborduurd. Sindsdien is het mijn jaarlijkse afspraak met kitsch, camp maar ook met steengoede popsongs. Iets wat soms wat onderbelicht blijft, vind ik.’

Afspraak vanaf morgen voor recensies van de negen liedjes uit de tweede helft van de eerste finale. Op alfabetische volgorde zal het gaan om Azerbeidzjan, Bosnië & Herzegovina en Cyprus (morgen), Estland, IJsland en Malta (overmorgen) en Montenegro, Oostenrijk en Tsjechië (donderdag).

Advertentie