DSVS 2018

DSVS 2018

De Stem van Songfestival.be 2018 – De verliezers

De afgelopen weken overlaadden jullie ons met scores op tien voor alle 43 inzendingen voor het komende Songfestival. In dit artikel maken we een deel van de rangschikking bekend, namelijk de veertien slechtste liedjes zoals door jullie verkozen. Het gaat dus om de nummers 43 tot 30 in de ranglijst. Morgen krijg je de nummers 29 tot 16.

43. Rusland: Yuliya Samoylova – I Won’t Break

Jullie waren niet mals voor de zangeres die voor het tweede jaar op rij probeert haar land te vertegenwoordigen op het Songfestival. Met een gemiddelde score van 2,54/10 kunnen we niet anders dan stellen dat Yuliya wel is moeten breken. Ze krijgt de rode lantaarn mee naar huis.

play

42. Hongarije: AWS – Viszlát nyár

De metalmuziek uit Hongarije wordt ook weinig gesmaakt door jullie. Het land komt op een voorlaatste plaats in de ranglijst, met een gemiddelde score van 3,54/10.

play

41. San Marino: Jessika ft. Jenifer Brening – Who We Are

Een land dat in menig fanpoll in de onderste regionen eindigt dit jaar, en ook DSVS is geen uitzondering. De Maltese en Duitse zangeressen die een voorronde in Slovakije wonnen voor San Marino halen de top 40 niet, ondanks (of net dankzij?) de robots. Het verdict: 3,67/10.

play

40. IJsland: Ari Ólafsson – Our Choice

Hij kreeg al de vervloekte tweede startplek in de eerste halve finale toebedeeld, en ook in DSVS breekt de jonge IJslander allesbehalve potten: Our Choice was verre van jullie keuze. Met een score van 3,96/10 strandt IJsland in de bodem van de top 40 van jullie klassement.

play

39. Georgië: Ethno-Jazz Band Iraio – For You

De gezangen van de Georgische mannengroep konden evenmin op al te veel bijval rekenen. Georgië eindigt in de laatste vijf landen van de rangschikking, met een gemiddelde score van 3,99/10 voor zijn lied For You.

play

38. Montenegro: Vanja Radovanić – Inje

De Montenegrijnse vorst zakt door het ijs in DSVS – het Balkanland buist eveneens dankzij jullie scores. Zanger Vanja moet het met zijn ballade stellen met een gemiddelde score van 4,66/10.

play

37. Moldavië: DoReDos – My Lucky Day

Vorig jaar pakte Moldavië nog brons op het Songfestival met Hey Mamma, maar we mogen wel zeggen dat de opvolger op veel minder belangstelling kan rekenen. Het trio DoReDos eindigt met een gemiddelde score van 4,85/10 ook eerder achteraan in de lijst.

play

36. Malta: Christabelle – Taboo

De zangeres moest ettelijke keren proberen in de lokale voorronde om haar land te vertegenwoordigen, maar na haar uiteindelijke zege wordt ze getrakteerd op een 37e plek in jullie rangschikking. De song die mentale problemen bespreekbaar wilt maken, buist nipt, met een gemiddelde score van 4,89/10.

play

35. Noorwegen: Alexander Rybak – That’s How You Write a Song

In 2009 boekte hij nog een recordzege met Fairytale en hij won ook de Noorse voorronde dit jaar weer met overmacht – maar dat deerde jullie niet. De violinist slaagt met de hakken over de sloot, maar met een score van 5,03/10 kan hij alvast in DSVS niet opnieuw recordcijfers voorleggen.

play

34. Nederland: Waylon – Outlaw In ‘Em

Ook onze teerbeminde noorderburen genieten weinig animo dit jaar. De runner-up van het Songfestival 2014 komt niet verder dan stek 34 met zijn countrylied. Benieuwd of Nederland de finale haalt en of we het land dan toch weer twelve points geven… In DSVS kreeg het alvast 5,14/10.

play

33. Spanje: Amaia y Alfred – Tu canción

Het liefdesduet van het jaar krijgt niet bepaald een warme ontvangst in DSVS. Tu canción is duidelijk niet jullie lied voor Lissabon, wat de gemiddelde score van 5,20/10 ontegensprekelijk aantoont.

play

32. Servië: Sanja Ilić & Balkanika – Nova deca

En ook de nieuwe kinderen uit Servië bekomen geen staande ovatie van jullie. Het voormalige Joegoslavische land strandt op stek 32, en torent met een gemiddelde score van 5,21/10 wel heel nipt uit boven de inzending uit Spanje!

play

31. Armenië: Sevak Khanagyan – Qami

En de laatste inzending in deze lijst van slechtste liedjes zoals door jullie gekozen komt uit Armenië. De wind van Sevak lijkt in onze contreien minder kans te maken om een evergreen te worden dan die van pakweg Ingeborg. De Armenen moeten het stellen met een gemiddelde score van 5,26/10.

play

30. Roemenië: The Humans – Goodbye

En dit artikel kunnen we niet anders dan toepasselijk afsluiten met een titel als Goodbye. De Roemenen eindigen nipt in ons overzicht van de verliezers, en dat met een gemiddelde score van 5,54/10.

play

Advertentie