DSVS 2018

DSVS 2018

De Stem van Songfestival.be – De middenmoters

De afgelopen weken overlaadden jullie ons met scores op tien voor alle 43 inzendingen voor het komende Songfestival. In dit artikel maken we een deel van de rangschikking bekend, namelijk de veertien liedjes in de middenmoot zoals door jullie verkozen. Het gaat dus om de nummers 29 tot 16 in de ranglijst.

29. Ierland: Ryan O’Shaughnessy – Together

De Ieren breken al jaren geen potten meer op het Songfestival, en ook in DSVS is dat niet anders. De ballade van Ryan krijgt een gemiddelde score van 5,56/10, goed voor een notering in de bodem van de top dertig van het klassement.

play

28. Portugal: Cláudia Pascoal – O jardim

Het gastland van het komende Songfestival gaat niet bepaald met pluimen lopen in onze zoektocht naar hét lied van 2018. O jardim krijgt een gemiddelde score van 5,85/10 en strandt zo op stek 28 in de ranglijst.

play

27. Zwitserland: ZiBBZ – Stones

Nipt, zeer nipt boven Portugal eindigt Zwitserland. Broer en zus Stefan en Corinne krijgen namelijk een gemiddelde score van 5,86/10. De Zwitsers hebben sinds 2014 niet meer in de finale van het Songfestival gestaan. Kan Stones het tij keren?

play

26. Verenigd Koninkrijk: SuRie – Storm

De sympathieke achtergrondzangeres die eerder al bij onze eigen Songfestivalsterren Loïc Nottet en Blanche op het podium stond, won dan wel de Britse voorronde, in DSVS maakt ze iets minder indruk. Met een gemiddelde score van 5,90/10 eindigt ze net buiten de top 25 van dit jaar.

play

25. Litouwen: Ieva Zasimauskaite – When We’re Old

En die top 25 wordt geopend met de Litouwse inzending. Het ingetogen When We’re Old kon van jullie ook op een eerder ingetogen onthaal rekenen, met als gevolg een gemiddelde score van 5,96/10.

play

24. Zweden: Benjamin Ingrosso – Dance You Off

De Zweden blijven dé koningen van het Songfestival, met sinds 2011 slechts één notering buiten de top vijf in de finale van het Songfestival. DSVS is daar gelukkig niet bijgeteld, want bij ons doet het blauwgele land het beduidend minder goed. Dance You Off krijgt een gemiddelde score van 5,99/10, en komt niet verder dan een 24e plaats.

play

23. Oekraïne: MELOVIN – Under the Ladder

En hier komen de scores wel héél dicht bij mekaar te liggen, want de landen die 23e, 22e én 21e eindigen kregen allemaal een gemiddelde score van 6,00/10. We lieten daarom het aantal topscores (10/10) in verhouding tot het totaal aantal stemmers bepalen wie het hoogste eindigde. Aan het kortste eind trok de zanger uit Oekraïne, die onder de ladder en net buiten de eerste helft van het klassement strandt.

play

22. Slovenië: Lea Sirk – Hvala, ne!

Toch maar nee, bedankt voor de Sloveense poging van dit jaar. Lea Sirk krijgt ook een gemiddelde score van 6,00/10 en slaagt er zo niet in een toppositie te bemachtigen in DSVS.

play

21. Wit-Rusland: ALEKSEEV – Forever

En op een zucht van de top 20, en ook nu weer met 6,00/10, eindigen de Wit-Russen. Zanger Alekseev krijgt dus eveneens een eerder lauw onthaal van jullie, getuige de 21e stek in jullie rangschikking.

play

20. Letland: Laura Rizzotto – Funny Girl

Het grappige meisje uit Letland haalt de bodem van top 20: Laura Rizzotto kreeg uiteindelijk van al jullie stemmen samengevoegd een gemiddelde score van 6,03/10.

play

19. Albanië: Eugent Bushpepa – Mall

En de scores blijven enorm dicht bij mekaar liggen, want Albanië krijgt een gemiddelde score van 6,05/10. Eugent Bushpepa treedt volgende maand vlak voor onze Sennek op. Kan hij haar het vuur aan de schenen leggen in de eerste halve finale?

play

18. Polen: Gromee ft. Lukas Meijer – Light Me Up

Moeten we nog eens zeggen hoe spannend het was om jullie punten te zien binnenlopen de afgelopen weken? Ook Polen kreeg namelijk gemiddeld 6,05/10, en opnieuw bepaalde het aantal topscores de hogere plaats. Light Me Up eindigt zo op een achttiende plaats in jullie rangschikking.

play

17. Italië: Ermal Meta & Fabrizio Moro – Non mi avete fatto niente

Net onvoldoende bijval was er voor de Italiaanse inzending. Het liedje over terroristische aanslagen moet het stellen met een gemiddelde score van 6,09/10, en strandt zo op een zeventiende stek in de lijst.

play

16. Kroatië: Franka – Crazy

Afsluiten doen we met misschien wel de grootste verliezer van DSVS 2018. Franka eindigt nipt op een zestiende plaats met een gemiddelde score van 6,19/10, waardoor haar land Kroatië nipt naast een ticket voor de finale van DSVS greep!

play

Advertentie