EBU

EBU

Songfestival verschijnt op Netflix

De drie liveshows van het Songfestival 2019 zijn vanaf maandag 22 juli te bekijken op de Amerikaanse versie van Netflix.

De streaminggigant kocht de Amerikaanse rechten om de uitzendingen te mogen aanbieden. In de rest van de wereld blijven de uitzendingen te bekijken op het YouTube-kanaal van het Songfestival zelf, en natuurlijk is er ook nog de officiële dvd.

De afgelopen jaren had de Amerikaanse lifestylezender Logo TV de exclusieve lokale uitzend- en streamingrechten voor de liedjeswedstrijd. Daar komt nu een einde aan, want de EBU meldt dat ook de twee halve finales en de finale van het Songfestival 2020 na de rechtstreekse uitzendingen op Netflix te zien zullen zijn.

Plannen om ze ook in Europa of in andere delen van de wereld aan te bieden via het video on demand-platform, zijn er vooralsnog niet. Maar dat uitgerekend Netflix de rechten kocht, is geen groot toeval: er is een Netflix-film over het Songfestival  in de maak, waarvan de releasedatum nog onbekend is op het moment van schrijven. Acteur Will Ferell speelt de hoofdrol.

Advertentie