Junior 2023

JUNIOR 2023

Junior Eurovisiesongfestival op 26 november in Nice

Alle ogen zijn op dit moment gericht op de 67ste editie van het Eurovisiesongfestival. Desondanks alle aandacht voor Liverpool, lijken ook de voorbereidingen voor het 21ste Junior Eurovisiesongfestival (JESF) in volle gang. Eerder vandaag maakte de EBU bekend dat de Franse stad Nice het evenement mag organiseren. Afspraak op zondag 26 november.

Dat het JESF zou terugkeren naar Frankrijk, leek al duidelijk na de overwinning van Lissandro met zijn Oh maman!. Op dat moment tweette Delphine Ernotte, hoofd van France Télévisions, al dat ze trots was om het evenement opnieuw te mogen organiseren. Of haar wens werkelijkheid zou worden, en waar het dan precies zou plaatsvinden, was nog even afwachten, tot vandaag: op zondag 26 november trekt het Songfestivalcircus naar het Palais Nikaïa te Nice.

De slogan van deze editie wordt later dit jaar bekendgemaakt.

Frankrijk als organisator

Het is niet de eerste keer dat een Songfestivalevenement naar een stad in Zuid-Frankrijk trekt. In 1959 en 1961 organiseerde de Franse omroep het Eurovisiesongfestival al tweemaal in Cannes. Voor het JESF wordt het wel een primeur. Na hun terugkeer in 2018 werd Frankrijk een werkelijk powerhouse op het Junior Eurovisiesongfestival. In 2020 wonnen ze het kinderfestival voor een eerste keer, een jaar later namen ze de organisatie op zich. Voor 2021 koos de omroep voor hun flamboyante hoofdstad Parijs.

De burgemeester van Nice, Christian Estrosi, vindt het een eer dat zijn stad gastheer mag zijn van een gerenommeerde Europese competitie zoals het JESF. ‘Nice is een uniek landschap dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en een uitzonderlijke omgeving zal zijn om de Junior Songfestivalkandidaten in de schijnwerpers te zetten‘, liet Estrosi nog weten. Ook Martin Österdahl, Executive Supervisor voor het JESF & ESF, lijkt opnieuw in zijn nopjes:

‘We zijn verheugd om terug te keren naar Frankrijk voor het 21ste Junior Eurovisiesongfestival, slechts 2 jaar na een spectaculaire organisatie in Parijs. Het team van France Télévisions heeft de ervaring, visie en passie om in november iets magisch te creëren in Nice. We kijken ernaar uit om de komende maanden met de omroep samen te werken aan een spannende show.’

Wie nog een keer wil genieten van de laatste Franse overwinning, kan dat hier:

play