Eurosong 2023

EUROSONG 2023

Duncan Laurence geen jurylid, wél gastartiest in ‘Eurosong 2023’

Vandaag heeft Eén via Instagram aangekondigd dat Duncan Laurence als special guest een optreden zal verzorgen tijdens de finale van Eurosong 2023. De Nederlandse zanger wist in 2019 met zijn Arcade de eerste overwinning sinds 1975 voor onze noorderburen binnen te slepen.

We krijgen een steeds beter beeld van hoe Eurosong 2023 er uit gaat zien. We weten welke artiesten kans maken om België te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Sinds kort is ook bekend hoe deze artiesten het nummer gaan selecteren waarmee ze tijdens de finale zullen aantreden. Ook weten we dat er na afloop van de wedstrijd een afterparty zal plaatsvinden met diverse oud-deelnemers. Mocht dat jou nog niet over de streep hebben getrokken om live aanwezig te zijn in Paleis 12, is er nóg meer leuk nieuws! De Songfestivalwinnaar van 2019 komt optreden tijdens de finale van de Belgische voorronde.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Eén (@eenbe)

Geen onbekende

Duncan Laurence is inmiddels geen onbekende naam meer voor Songfestivalfans. Zijn inzending is het meest gestreamde Songfestivalnummer allertijden op Spotify. Dit jaar bracht Duncan ook nog een duet uit met Rosa Linn, die dit jaar voor Armenië deelnam aan het festival in Turijn. Ook tijdens het Eurovisiesongfestival in 2023 zien we de hand van Duncan terug. Hij bracht Mia & Dion, het duo dat Nederland zal vertegenwoordigen, samen en heeft meegewerkt aan het nog te presenteren nummer.

Geruchten

Eerder schreef onze site naar aanleiding van berichtgeving in Het Laatste Nieuws over een mogelijke andere betrokkenheid van de Nederlandse singer-songwriter tijdens Eurosong 2023. Er speelden geruchten dat Duncan onderdeel zou uitmaken van de vakjury. Weliswaar zonder stemrecht, maar met de mogelijkheid om het stemmend thuispubliek richting te geven in hun stemkeuze.

Ben jij aanwezig?

Wil jij bij de finale van Eurosong 2023 aanwezig zijn en Duncan Laurence naast onze Belgische kanshebbers op het podium van Paleis 12 live aanschouwen? Tickets zijn hier te koop.

Advertentie