Eurosong 2023

EUROSONG 2023

‘Eurosong 2023’: Natalia stond open voor interne selectie

Natalia, al jaren een van de leading ladies van de Vlaamse showbusiness, had wel degelijk zin in het Eurovisiesongfestival van volgend jaar. Dat laat ze weten in een interview in Dag Allemaal. De zangeres verduidelijkt in het tijdschrift dat het wedstrijdgegeven van Eurosong 2023 voor haar het breekpunt was om geen verdere energie te steken in de liedjeswedstrijd.

In Dag Allemaal onthult Natalia dat ze een liedje in gedachten had om de Belgische driekleur volgend jaar mee te verdedigen. ‘Tja, ik had ’n heel goede song, maar VRT heeft gekozen om een wedstrijd te doen. En ik heb geen zin meer in preselecties‘, klinkt het. De Vlaamse popdiva wil zich naar eigen zeggen enkel engageren als men echt in haar gelooft. ‘Ik wil mij honderd procent inzetten áls ik voel dat ze in mij geloven. Ik voelde dat het erin zat, maar ja, dit jaar is het niet aan de orde en dat is heel spijtig’, aldus de zangeres.

Niet op dezelfde golflengte   

Onze redactie nam zelf polshoogte bij Natalia’s management en daar klinkt het iets genuanceerder: ‘Er werd inderdaad gecheckt of Natalia openstond voor een deelname, maar zij gaf aan dat ze enkel wilde toezeggen als het effectief zou gevraagd worden. Uiteindelijk werd het een competitie waarvan de regels ook heel vaak veranderd zijn. Het was onmogelijk om te voldoen aan de vraag van VRT om drie songs voor te stellen’, besluit de manager van Natalia.

Intussen is het bijna twintig jaar geleden dat Natalia tweede werd bij Eurosong 2004 met Higher Than the Sun. De Kempische zangeres gaf nadien al een aantal keer aan dat ze nog steeds geïnteresseerd blijft in het Eurovisiesongfestival, maar dat ze geen voorafgaande nationale wedstrijd meer ziet zitten. Ook voor de komende editie van het Songfestival zitten Natalia en de openbare omroep dus opnieuw niet op dezelfde golflengte.

Advertentie