Eurosong 2023

EUROSONG 2023

Gerucht: Duncan Laurence in jury Vlaamse voorronde

Het Laatste Nieuws blijft details lekken over onze Vlaamse voorronde Eurosong 2023. Zo schrijft de krant dat Nederlands Songfestivalwinnaar Duncan Laurence een zitje in de vakjury zou krijgen. HLN lost daarnaast nog een nieuwe naam van een mogelijke deelnemer aan Eurosong.

Als VRT volgende week eindelijk communiceert over Eurosong 2023, zal er hoogstwaarschijnlijk niet veel nieuws meer te rapen vallen. De redactie van Het Laatste Nieuws is namelijk al met alle primeurs gaan lopen. Gisteren de datum van de finale, vandaag informatie over de vakjury.

‘Finale ‘Eurosong 2023′ op 14 januari, The Starlings nemen deel’

Nederlandse inzending 

Wie allemaal zijn zeg mag doen over de kandidaten en hun liedjes, is nog gissen. Toch lekt Het Laatste Nieuws al één naam: die van Duncan Laurence. In 2019 won hij met Arcade het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv. Het deert de VRT blijkbaar niet dat Duncan zelf mee achter de Nederlandse inzending van 2023 zit en als jurylid min of meer de kans krijgt om zijn eigen concurrent te kiezen of uit te schakelen. Al zou de singer-songwriter geen stemrecht hebben. De nieuwe vakjury zou de kandidaten met raad en daad bijstaan en zo het stemmend thuispubliek richting geven.

Duncan is niet de eerste oud-winnaar die in onze voorronde zijn zegje mag doen. In het verleden doken o.a. Johnny Logan (in 1993 en 2006), Katrina -And the Waves – Leskanich (2008) en Ruslana (2014) op in de vakjury van de Vlaamse preselectie.

Nieuwe deelnemer

Het Laatste Nieuws lekt niet enkel de naam van Duncan Laurence, maar ook die van ene Cherine. Dit jong talent nam al deel aan talentenjachten MNM Rising Star en The Voice Van Vlaanderen. Volgens de HLN-journalisten mogen we haar als Eurosong-kandidate verwachten. Ook de namen van The Starlings met Tom Dice en Loredana, al zij het die laatste op de reservebank, blijven circuleren.

‘Eurosong 2023’ met zeven kandidaten, finale in Paleis 12

Advertentie