Eurosong 2023

EUROSONG 2023

Gustaph scoort in ‘Ultratop 50’ en komt binnen op plek drie

Vorige week zaterdag won Gustaph Eurosong 2023. Met zijn Because of You zal hij België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Een week na zijn overwinning scoort de zanger nu ook in de Ultratop 50. Because of You komt binnen op plek drie in de officiële Belgische hitparade. Ook Chérine en The Starlings komen we tegen in de lijst.

Het is niet de eerste keer dat Gustaph de Ultratop 50 weet te behalen. Onder de naam Steffen kwam de zanger in mei van het jaar 2000 de hitlijst binnen met zijn single Gonna Lose You. Het nummer stond zeven weken in de hitparade en haalde als piekpositie de 22e plek.

Chérine en The Starlings

In de editie van 21 januari 2023 zien we in totaal drie nummers uit de Eurosong-finale van vorige week zaterdag binnen komen. Naast de derde plek van Gustaph komt Chérine binnen op plek 41 met haar Ça m’ennuie pas. Ook The Starlings zien we terug in de lijst, Rollercoaster staat op de 46e positie.

Oud-deelnemers Songfestival

We zien meer artiesten met een duidelijke link naar het Songfestival in de hitlijst. Rosa Linn staat inmiddels 26 weken in de lijst met Snap, het nummer waarmee ze Armenië op het festival in Turijn vertegenwoordigde. Måneskin won het Songfestival in 2021 en staat nu in de lijst met The Loneliest, één van de nummers van het nieuwe album van de Italiaanse groep.

Samenstelling hitlijst

De Belgische hitparade Ultratop 50 is gebaseerd op de in de winkels verkochte geluidsdragers, gekochte downloads, streamingcijfers en airplay. Wekelijks worden deze cijfers verwerkt, welke resulteren in een hitlijst.

Advertentie