Eurosong 2023

EUROSONG 2023

Tom Dice misnoegd over resultaat ‘Eurosong’: ‘Gebrek aan respect’

The Starlings, het muzikaal duo gevormd door Tom Dice en Kato Callebaut, werden zéér nipt tweede bij Eurosong 2023. Ondanks de favoriet van het publiek te zijn, kreeg lied Rollercoaster veel minder punten van de professionele vakjury. Iets waar Tom Dice enorm teleurgesteld over is. Onze Songfestivalkandidaat van 2010 haalt uit op Instagram.

De topscore van het publiek, maar pas een vijfde plaats bij de professionele vakjury. Tom Dice van The Starlings is er niet over te spreken. ‘Een deel van de vijftienkoppige jury had blijkbaar een ander idee over ons’, schrijft Tom Dice op Instagram. ‘We zijn dan ook heel teleurgesteld. Er is amper over onze performance, stemmen en muziek gepraat. Het voelde aan als een gebrek aan respect voor het werk dat hierin is gekropen.’

Niet juist

‘We stellen ons veel vragen’, gaat de zanger verder. ‘Of we daar een eerlijk antwoord op zullen krijgen van die mensen, daar twijfel ik aan. It doesn’t feel right.’ Tom heeft het hier onrechtstreeks waarschijnlijk over het pittige jurycommentaar van Alexander Rybak, die Rollercoaster gestolen vond van Ed Sheeran.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Tom Dice (@tomdiceofficial)

Advertentie