Eurosong 2023

EUROSONG 2023

Verrassing: artiesten kiezen zélf eigen inzending voor ‘Eurosong’-finale

De veertien snippets van de zeven deelnemende artiesten aan Eurosong 2023 hebben we inmiddels gehoord, maar met welk van de twee nummers elke artiest in de finale op 14 januari zal aantreden is nog niet bekend. In de tweede week van januari komt daar echter verandering in!

VRT heeft aangekondigd hoe de artiesten hun nummer voor de Eurosong-finale zullen selecteren. In de week voorafgaand aan de liveshow in Paleis 12 zien we de zeven kandidaten hun liedjes aan elkaar voorstellen.

Dagelijks programma

In een speciaal programma op Eén leren we Ameerah, Chérine, Gustaph, gala dragot, Hunter Falls, Loredana en The Starlings beter kennen. Het programma zal in de week voorafgaand aan de finale dagelijks worden uitgezonden na het VRT Journaal van 19.00 uur.

Kandidaten beslissen zelf

Tijdens de opnames van het programma, op een afgelegen plek in Doornik, zal elke kandidaat zelf beslissen met welk van de twee eigen nummers op 14 januari de strijd zal worden aangegaan. Peter van de Veire vertelt hierover aan VRT NWS: ‘We hebben van alle kandidaten namelijk een songclub gemaakt; kandidaten treden met hun twee liedjes op voor de andere kandidaten. Die rest van de songclub geeft dan advies welke van de twee songs volgens hen het meest geschikt zou zijn voor de grote finale. Een kandidaat kan dat advies volgen of toch zijn eigen goesting doen.’

Advertentie