Eurosong 2023

EUROSONG 2023

‘VRT wil topartiesten strikken voor ‘Eurosong 2023”

De VRT wil grote namen aan zich binden om deel te nemen aan Eurosong 2023, de geplande Belgische preselectie voor het Songfestival 2023. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Langzaam maar zeker komen de eerste details naar buiten over de eerste Belgische Songfestivalvoorronde sinds 2016. Nadat Peter Van de Veire afgelopen zaterdag tijdens Zomerhit het nieuws bekendmaakte, werd ook al bevestigd dat niet Niels Destadsbader maar wel Van de Veire zelf Eurosong 2023 zal presenteren.

Vijf of zeven weken

Intussen is er nog geen exact concept voor de voorronde bepaald, al pakt Het Laatste Nieuws al wel uit met meer details. De krant spreekt onomwonden van ‘een shiny floor-spektakel’ en ‘een wekenlang durende muziekshow op Eén’. Het artikel maakt gewag van een Eurosong-editie die vijf of zeven weken (en dus wellicht evenveel uitzendingen) in beslag zal nemen. In 2016 duurde Eurosong nog drie weken, twee jaar eerder zeven.

Ex-deelnemers

De VRT lijkt de ambitieuze toer op te willen gaan, want volgens hetzelfde artikel in Het Laatste Nieuws mikt de openbare omroep op ‘een resem topartiesten’ om deel te nemen. Verschillende, opvallende grote namen vallen in wat vooralsnog als een wishlist vanop de Reyerslaan leest: The Starlings, Camille (foto), Natalia, Regi, Laura Tesoro en Niels Destadsbader. Tom Dice van The Starlings nam in 2010 deel aan het Songfestival met het intern gekozen Me and My Guitar, terwijl Laura Tesoro de jongste Eurosong-editie op haar conto schreef. Natalia finishte in 2004 tweede in de preselectie achter Xandee, terwijl Niels Destadsbader dus mogelijk van getipte presentator naar kandidaat zou kunnen gaan.

Het is nog niet bekend wanneer de VRT met meer details naar buiten komt over het precieze verloop van Eurosong 2023, noch over de data en locatie(s) van de liveshows.

Advertentie