België

BELGIEEUROSONG 2016

Laura wint tweede liveshow ‘Eurosong 2016’

De Vlaamse kijkers mochten vanavond opnieuw hun niet-bindend oordeel uitspreken over de vijf kandidaten van Eurosong 2016 en hun liedjes. Aan het einde van de tweede uitzending maakte presentator Peter Van de Veire bekend dat Laura Tesoro en haar lied What’s the Pressure de favoriet van het publiek was.

De stemming was opnieuw louter bedoeld om een indicator te krijgen van de mening van de kijkers thuis. Volgende week pas, tijdens de finale, zullen de stemmen meetellen voor 50% van het eindoordeel. De andere helft komt van tien vakjury’s uit nog onbekende Europese landen. Er zijn dan opnieuw twee andere experts, ex-songfestivalkandidaten Christer Björkman en Hadise, maar zij geven enkel stemadvies.

Vanavond werden voor het eerst de vijf deelnemende liedjes van Eurosong 2016 gebracht door Adil, Amaryllis, Astrid, Laura en Tom. Tussen die optredens door was er nog tijd voor gesprekjes met de moeders van de kandidaten, een groep kinderen die zijn mening mocht geven over het nummer, Axel Hirsoux én Kris & Koen Wouters van Clouseau. De twee heren, die België in 1991 vertegenwoordigen op het songfestival met Geef het op, brachten een ingetogen cover van J’aime la vie, het enige winnende Belgische songfestivalnummer tot hiertoe. Ook Pat Krimson verscheen ten tonele, en zonder Loredana bracht hij She’s After My Piano, dat de grootste hit werd die Eurosong twee jaar geleden voortbracht.

Volgende week vindt de langverwachte finale plaats, op zondagavond op Eén. Die wordt uitgezonden in twee delen, met eerst de vijf liedjes, dan een aflevering van de fictiereeks Den elfde van den elfde, en vervolgens de resultaten. Rond 22.45 uur kennen we de Belgische songfestivalinzending voor Stockholm.

Alle optredens van vanavond zijn terug te kijken op het YouTubekanaal van Eén. Hieronder alvast dat van winnares Laura:

https://www.youtube.com/watch?v=PHF1zlB3raU

Advertentie