EUROSONG 2016

Vanthilt over ‘Eurosong’: ‘Met amateurs naar EK’

Marcel Vanthilt mocht dan wel in een dwangbuis, vastgeketend en de mond afgeplakt in Eurosong 2016 opgevoerd worden, het voormalig jurylid heeft wel degelijk een mening. In Het Laatste Nieuws gaf hij een interview waarin hij de kandidaten niet spaart.

Het immer gevreesde Eurosong-jurylid, dat was de rol van Marcel Vanthilt in de edities 1999, 2002, 2004, 2006 en 2008. Dit keer werd hij letterlijk de mond gesnoerd afgelopen zondag.

Dat weerhield hem niet om in Het Laatste Nieuws zijn ongezouten mening te geven over de selectie. ‘Het is op z’n zachtst gezegd vreemd wat de VRT doet. Het songfestival is het Europees Kampioenschap zingen. Wij sturen beginnelingen en amateurs, dat is vragen om problemen. Bij sporten als zwemmen, voetbal of atletiek is zoiets ondenkbaar. Het is ongelooflijk dat niemand zich hierbij vragen stelt’, klinkt zijn oordeel.

Vanthilt verwijst naar Nederland waar men recent wel nog succes kon boeken. ‘Anouk en Ilse DeLange zijn artiesten die gepokt en gemazeld zijn. Daar haal je straffe resultaten mee. Neem Frankrijk: als je Patricia Kaas zover krijgt om te gaan … Dat is een echte superster. Ik zou zélf nog gaan mocht er een geschikt nummer zijn, waarom niet?’ aldus Vanthilt.

Advertentie