Eurosong 2016

EUROSONG 2016ANALYSE

‘Eurosong 2016’, een jaar later

Op 3 januari 2016 werd op Eén de eerste van drie liveshows van Eurosong 2016 uitgezonden. Op 17 januari, exact een jaar geleden, won Laura Tesoro met What’s the Pressure de Vlaamse voorronde. De rest is songfestivalgeschiedenis. Maar hoe verging het de vijf kandidaten van toen na hun avontuur in onze voorronde?

Laura Tesoro is niet meer van ons televisiescherm weg te slaan. Maar hoe verging het de andere kandidaten? Zingen Astrid Destuyver, Amaryllis Uitterlinden, Adil en Tom nog? Hebben ze een nieuwe single of hebben ze muziek helemaal links laten liggen?

5. Astrid Destuyver – Everybody Aches

Astrid Destuyver was een mysterieuze onbekende toen ze aan Eurosong deelnam en helaas is daar niet heel veel verandering in gekomen. De zangeres werkt momenteel in bar Cuba Libre in Mechelen. Maar de job is eerder een bijverdienste voor wanneer ze niet met muziek bezig is. Ze werkte het voorbije jaar regelmatig samen met Jason Ives aan nummers die ze via YouTube, Soundcloud en sociale media promoot.

play

‘We zijn alle vijf nog veel met muziek en zang bezig”’ vertrouwde Astrid ons toe. ‘Maar dat staat volledig los van VRT. Ze hadden ons beloofd een nieuwe single op te nemen en te promoten en ons goed op te volgen, maar daar is niets van in huis gekomen. Voor mij alleszins niet.”

4. Amaryllis Uitterlinden – Kick the Habit

Herinneren jullie je Amaryllis Uitterlinden en haar theatrale act met Kick the Habit nog? Ze was lang favoriet voor de overwinning in Eurosong 2016, maar strandde op de vierde plaats.

Of Amaryllis nog veel met muziek bezig is en of we een nieuwe single mogen verwachten, is niet geweten. Op de sociale media van de zangeres en actrice is het ijzig stil. Wat we wel weten is dat ze haar looks leende aan de campagne van het kapsalon van showbizzkapster Karine Uvijn in het West-Vlaamse Tielt.

Hair & More by Karine Uvijn #comingsoon #city #tielt #shooting #visual #newproject #hair #wigs #alwaysfun @amaryllis_u @fotohendrix @karineuvijn @jonrenau

Geplaatst door Hair & More by Karine Uvijn op maandag 11 april 2016

 

Het voorbije jaar leek Amaryllis haar voorkeur meer bij het acteren dan bij het zingen te liggen. Dit jaar werden films van een driejarige filmworkshop ingeblikt. Het gaat om zeven projecten die resulteerden in kortfilmfestival The Magnificent Ten dat op 16 december in Heist-op-den-Berg doorging. Amaryllis speelde mee in een van de films.

3. Adil Aarab – In Our Nature

Adil heeft ook niet stilgezeten. Hij is actief blijven zingen en optreden het hele jaar door. Na Eurosong 2016 trok hij naar Londen om samen te werken met Will Knox, de man die songs schreef voor Dotan en Laura Tesoro. Ze schreven samen zijn tweede single Take Me With You, dat hij de ze zomer zelfs live mocht brengen in het Q-Beach House in Oostende.

Intussen heeft hij al een derde single uit. Repeat (That Summer) is funky, opzwepend en net iets stouter dan de vorige single met een warme, romantische roes’, klinkt het. ‘Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe single. Het nummer komt op het juiste moment, na een lange zomer die nog net iets langer had mogen duren’, zei hij toen.

play

 

2. Tom Frantzis – I’m Not Lost

Rond Tom Frantzis was het een jaar lang ongelofelijk stil. Tot vorige week. Toen bracht hij zijn tweede single, Facing Changes, uit. Én werd zijn Eurosong-nummer I’m Not Lost zomaar even vergeleken met een van de nieuwe singles van Ed Sheeran, Castle on the Hill.

Het leek er even op dat Tom het dit jaar enkel bij wat covers zou houden en we geen nieuw werk te horen zouden krijgen. Tot hij in november een platencontract tekende bij Warner Music. Facing Changes moet wel nog een plaatsje in de hitlijsten veroveren. En als we Tom mogen geloven komt er nog wel wat nieuw werk

BIG NEWS: Got signed at Warner Music BE. Ik heb de afgelopen maanden heel hard gewerkt aan nieuwe songs en de fantastische mensen van Warner willen me daarmee ondersteunen. Future looks good!

Geplaatst door Frantzis op maandag 14 november 2016

 

1. Laura Tesoro What’s the Pressure

Tja, waar moeten we beginnen? Nadat ze tiende werd op het Eurovisiesongfestival heeft Laura Tesoro niet stilgezeten. De spring-in-’t-veld is werkelijk niet meer weg te slaan van ons televisiescherm.

Nieuwe muziek hebben we nog niet te horen gekregen, maar Laura is heel druk bezig met haar presenteerwerk, en ook wel wat acteerwerk. Zo mocht ze stemmetjes inspreken voor Trolls en voor de nieuwe Disneyfilm Vaiana. Dankzij haar rol in Trolls mocht ze zelfs naar Londen om er haar grote idool Justin Timberlake te interviewen. Op het songfestival in Stockholm verzorgde hij de interval act tijdens de finaleshow, maar toen kregen de twee net niet de kans om elkaar te ontmoeten. Dat hebben ze bij deze dus dubbel en dik goedgemaakt.

??

A post shared by L A U R A T E S O R O (@lauratesoro) on

Acteren, interviewen en … presenteren. Ook dat blijkt een van Laura’s talenten te zijn. Zo maakte ze dit najaar haar presenteerdebuut aan de zijde van Koen Wauters in Belgium’s Got Talent. En dit voorjaar is ze te zien als presentatrice van een gloednieuwe talentenjacht, The Band. Ze presenteert het programma samen met Niels Destadsbader en Jim Bakkum. De opnames zijn al volop aan de gang. Nog meer goed nieuws voor Laura: ze zal te zien zijn als coach in The Voice Kids.

Toch heeft ze op muzikaal vlak niet stilgezeten. De zangeres en presentatrice gaf vorige week nog te kennen dat ze aan een nieuwe single werkt. Laura mocht ook optreden tijdens de meest recente editie van Night of the Proms, als jongste artieste ooit. En What’s the Pressure leverde haar nominaties op voor enkele prijzen. Zo kreeg ze de Radio 2 Zomerhit voor Beste Anderstalig Nummer en is ze genomineerd voor de Mia voor doorbraak van het jaar.

This feeling ???? #nightoftheproms2016

A post shared by L A U R A T E S O R O (@lauratesoro) on

 

Ook op persoonlijk vlak ging het haar in 2016 voor de wind: ze ging samenwonen met haar vriend Giovanni, namen samen een katje in huis en hebben een populaire reisvlog, GnL.

play

Conclusie … 

Als 2016 nog niet het jaar van Laura Tesoro was, dan wordt 2017 dat zeker en vast. De andere kandidaten moet het met veel minder doen. Het is niet duidelijk waarom de openbare omroep hun plannen met de verliezende finalisten niet heeft doorgevoerd. Nu maar hopen dat Blanche in Laura’s voetsporen treedt en het minstens even goed doet in Kiev.

Advertentie