Eurostream 2020

EUROSTREAM 2020

Maak jij Belgische jurypunten bekend tijdens finale ‘Eurostream 2020’?

Heb je altijd al eens voor een groot publiek twaalf punten aan een ander land willen toekennen in ware Songfestivalstijl? Dan kun je nu je kans grijpen om (een beetje) in de voetsporen te treden van onder meer Katja Retsin, Peter Van de Veire en Danira Boukhriss (foto).

Enkele dagen geleden maakten we bekend dat Songfestival.be partner is van Eurostream 2020, een online versie van het Songfestival 2020 met de 41 landen en liedjes van dit jaar. Over twee halve finales, op 5 en 7 mei, een finale op zaterdag 9 mei, bepalen professionele vakjury’s en jullie de uitslag. In de grote finale wordt een echte puntentelling georganiseerd met aparte jury- en publieksresultaten. Om de punten van de vakjury’s bekend te maken, zijn we op zoek naar 41 Songfestivalfans uit 41 landen… en dus ook België en Nederland!

Vrijdag 8 mei beschikbaar houden

Om kans te maken om de Belgische spokesperson te worden tijdens de finale van Eurostream 2020, vragen we je onderstaande Google Form correct en volledig in te vullen én ons een link naar een filmpje te sturen waarin je in het Engels of Frans acht, tien of twaalf punten bekendmaakt aan drie landen naar keuze. Je hebt tot en met zondagavond 3 mei 23.59 uur de tijd om je kandidaat te stellen. De gelukkige winnaars worden kort nadien gecontacteerd, en moeten zich op vrijdag 8 mei beschikbaar houden om een filmpje op te nemen met daarin de jurypunten van hun land. Die filmpjes worden geïntegreerd in de live finale van zaterdag 9 mei.

De voorbereidingen voor Eurostream 2020 gaan inmiddels aan een rap tempo vooruit. Volgende dinsdag, 21 april, kun je op de Facebookpagina van Eurostream 2020 vanaf 20.00 uur kijken naar de loting voor de eerste halve finale van dinsdag 5 mei, met daarin onder meer België en Hooverphonics Release Me.

Advertentie