Eurostream 2020

EUROSTREAM 2020

Online Songfestival ‘Eurostream 2020’ op 5, 7 & 9 mei

Op dinsdag 5, donderdag 7 en zaterdag 9 mei vindt Eurostream 2020 plaats, een volledig online editie van het Eurovisiesongfestival 2020 met de 41 landen, artiesten en liedjes van dit jaar. Samen met vele andere Songfestivalwebsites organiseert Songfestival.be de eerste editie.

Verschillende grote websites over het ESF sloegen de handen in elkaar om de kandidaten en songs van 2020 te eren en alsnog samen aan een competitie te laten deelnemen. Het echte Songfestival wordt tijdens Eurostream 2020 zo goed mogelijk nagebootst: er komen drie liveshows, volledig via het internet, met twee halve finales en een finale met uit elke halve finale tien finalisten, ‘gastland’ Nederland en de landen van de Grote Vijf. 26 landen in totaal dus. In de drie uitzendingen bepalen professionele vakjury’s en (online) televoting elk de helft van de uitslag. Er komt ook een echte puntentelling, inclusief dramatische aankondiging van de publiekspunten!

Live optredens van de 41 songs komen er niet: er worden fragmenten van de officiële videoclips getoond. Redacteurs van tal van Songfestivalwebsites komen tijdens de uitzendingen aan bod om hun licht te laten schijnen over de inzendingen, en Songfestival.be hoort daar natuurlijk ook bij. De andere partners van Eurostream 2020 zijn, op alfabetische volgorde: 12 Points From America, aussievision.net, Ding-a-Dong Podcast, escdaily.com, escgo.com, escinsight.com, esckaz.com, escnation.com, escplus.es, esc-plus.com, escxtra.com, eurovisionary.com, eurovisionunion.com, eurovisionuniverse.com, EuroWhat? Podcast, evrovizija.rs, scorewiz.eu, songfestivalforum.nl en songfestivalweblog.nl.

Online lotingen

Op dinsdag 21 en 28 april komen er al live uitzendingen, want dan worden online lotingen gehouden om de precieze startposities van de 35 landen in de twee halve finales te bepalen. Daarbij wordt dezelfde loting in helften behouden zoals geloot tijdens de allocation draw eind januari: België zal dus ook in Eurostream 2020 deelnemen aan de tweede helft van de eerste halve finale, hier op dinsdag 5 mei.

Er komen dus in totaal vijf liveshows van Eurostream 2020: de lotingen van de halve finales op dinsdag 21 en 28 april, om 20.00 uur, de twee halve finales op dinsdag 5 en donderdag 7 mei vanaf 21.00 uur, en de grote finale met 26 landen op zaterdag 9 mei, ook vanaf het traditionele tijdsstip van 21.00 uur. Het laatste nieuws over het online Songfestival lees je hier op Songfestival.be, maar volg zeker Eurostream 2020 ook op Facebook en Twitter, en op de officiële website eurostream2020.com.

In onderstaande video wordt het hele concept door redacteurs van verschillende websites, waaronder Songfestival.be, uit de doeken gedaan:

It’s official. If you can’t go to Eurovision, we bring Eurovision to you! As a joined initiative we are proud to present…

Geplaatst door Eurostream 2020 op Dinsdag 14 april 2020

Advertentie