Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Hadise zou deelname voor België aan Songfestival overwegen

De Turks-Belgische zangeres Hadise nam in 2009 deel aan het Songfestival voor Turkije met Düm tek tek. Ze werd in Rusland vierde, Noorwegen won met Alexander Rybak. Nu heeft Hadise bij Peter Van de Veire in zijn ochtendshow op MNM laten weten dat ze dat Songfestivalavontuur graag nog eens over wil doen, maar dan voor België.

Hadise woont ondertussen in Turkije, maar heeft nog altijd heel veel fans in België. Over 2009 vertelt ze dat ze het heel jammer vond dat ze niet won. ‘Je zit in een wedstrijd dus je wilt winnen.’ Dat Turkije ondertussen niet meer meedoet, vindt ze eveneens heel jammer. ‘Muziek is vrijheid in mijn ogen. Muziek moet er altijd zijn, ongeacht wat.’

Verrassend genoeg heeft België haar nog niet gevraagd om voor ons land deel te nemen. Ze zou het wel overwegen, ze zou het avontuur nog weleens willen ervaren.

Bekijk nog eens het optreden van Hadise in 2009.

play

Hooverphonic is onze Songfestivalkandidaat van 2021. Ontdek dankzij alle verhalen in ons boek ’65 jaar België op het Songfestival’ hoe het de andere deelnemers is vergaan. Koop het via deze link.

Advertentie