Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERSTEL AVIV 2019

Måns Zelmerlöw wil terugkeren naar Songfestival

De Zweed Måns Zelmerlöw staat open voor een terugkeer als deelnemer naar het Eurovisiesongfestival. Dat laat hij weten in de Britse krant Metro.

De winnaar van het ESF 2015 en de presentator van het ESF 2016 en de twee afgelopen Britse Songfestivalvoorrondes, zal ook dit jaar weer te zien zijn in de finale. Er komt een speciale pauzeact waarbij bekende ex-deelnemers elkaars liedjes brengen. Daarbij zal Zelmerlöw een eigenzinnige versie van Eleni Foureira’s Fuego brengen, dat vorig jaar zilver pakte in Lissabon.

‘Ik werd enkele maanden geleden gevraagd en ik vond het een briljant idee’, zegt de zanger-presentator. ‘Fuego werd me toegewezen, en ik wist dat ik er mijn eigen ding mee kon doen. Er zal niet zoveel gedans zijn, noch haarextensions.’ Overigens zullen ook Eleni Foureira zelf, Verka Serduchka en Conchita Wurst te zien zijn.

Band met het Songfestival

Zelmerlöw lijkt erop gebrand te zijn de band met het Songfestival warm te houden. Betekent dat dat hij ook lonkt naar een nieuwe deelname? ‘Natuurlijk!’, klinkt het overtuigd. ‘Johnny Logan won twee keer (eigenlijk won hij drie keer, red.), dat is het doel. Toen ik presenteerde, miste ik het optreden. Dus op een dag wil ik zeker weer deelnemen, maar niet nu.’

Drie jaar terug trad Måns wel degelijk op: samen met Petra Mede het onvergetelijke Love Love Peace Peace, een parodie op Songfestivalliedjes. Benieuwd wat we dit jaar mogen verwachten!

play

Advertentie